Romania a castigat un joc amical cu Australia, 3-2 dupa 1-2

Nationala de fotbal a Romaniei a invins reprezentativa Australiei cu scorul de 3-2 (1-1), miercuri seara, intr-un meci amical desfasurat pe Estadio Ciudad din Malaga.
Romania a castigat primul meci la nivel de seniori contra Australiei, gratie golurilor marcate de Cristian Tanase (35), Bogdan Stancu (80) si Gabriel Torje (84, in foto). Marcatorii Australiei au fost Luke Wilkshire (45 – penalty) si Robert Cornthwaite (54).
Cu toate momentele slabe din acest meci, care nu au fost putine, trebuie sa ne bucure puterea de lupta dovedita de tricolori la Malaga, mai ales faptul ca baietii au avut puterea sa intoarca scorul de la 1-2 si sa castige. Tot foarte important e ca Romania a jucat mai bine decat in meciul pierdut la un scor drastic cu Polonia, 1-4. S-a vazut cu Australia un plus de daruire, ambitie fara care nu se pot obtine rezultate, incununate cu calificarile la care visam cu totii, iubitori ai fotbalului, de multi ani.
Nu trebuie sa uitam ca schimbarile facute in echipa Australiei dupa minutul 52 au schimbat foarte mult echipa cangurilor, practic erau rezervele in teren. Am construit prea lent, iar viteza de joc este foarte mare in fotbalul modern; Bourceanu, Pintili si Tanase au fost vinovati de aceasta lenntoare, iar Steaua are si ea motive de ingrijorare, la doar cate zile de meciurile cu Ajax din Europa League.
Asa ca opinam ca in perspectiva meciurilor grele, dar si hotaratoare, cu Olanda, dar mai ales dubla cu Ungaria, ca tricolorii trebuie sa creasca nivelul jocului, viteza si fantezia in desfasurarea fazelor. Nu ne ramane decat sa ii uram succes lui Victor Piturca in gasirea solutiilor decisive in aceasta luna ramasa pana la meciurile oficiale si hotaratoare cu Olanda si Ungaria in grupa pentru locul la Campionatul Mondial din Brazilia.

Taguri: , , ,

Raspandeste articolul:

Leave a Reply:

*