A fost tras la sorti calendarul Ligii I pentru 2017

A fost tras la sorti calendarul Ligii I pentru 2017

A fost tras la sorti calendarul Ligii I pentru 2017

Astazi s-a tras la sorti tintarul Ligii I, dupa cum este cunoscut, pentru sezonul urmator.

Se stia ca editia va incepe la sfarsitul viitoare, insa nu se stia si nici acum nu se stie daca Rapid va evolua in Liga I sau va fi oficial intrata in faliment, trebuind sa o ia de la 0. A doua varianta pare cea mai aproape de adevar, un verdict final urmand a fi dat pe 21 iulie. In locul ei s-a stabilit ca va intra ACS Poli, echipa retrogradata sezonul trecut, insa UTA Arad, echipa care  a pierdut barajul de promovare, contesta decizia, lucru perfect normal, de altfel. Insa in tara noastra normalitatea este, de fapt, o anormalitate.

Sa revenim insa si sa spunem ca, in urma faptului ca a fost tras la sorti calendarul Ligii I pentru 2017 oltenii  vor avea derby chiar din prima etapa.

Asta fiindca atunci Pandurii Targu Jiu o va intalni pe teren propriu pe CSU Craiova. Campioana Astra o va intalni pe teren propriu pe Dinamo, in vreme ce Steaua va primi vizita celor de la CSMS Iasi. Urmatorul meci tare ar putea avea loc in etapa a doua, cand Dinamo va primi vizita Rapidului, daca aceasta va ramane in Liga I. Daca mergem pe aceasta premisa, Astra ar juca impotriva Rapidului in etapa a patra.

Derby-ul dintre Steaua si Dinamo va avea loc in etapa a cincea, care se va desfasura pe 20 august. Meciul dintre primele doua clasate sezonul trecut, Astra si Steaua, va avea loc in etapa a saptea pe terenul Stelei. Derby-ul dintre Steaua si Rapid ar urma sa aiba loc etapa imediat urmatoare. Turul de campionat se va incheia pe 22 octombrie, odata cu etapa cu numarul 13. Pauza de iarna va incepe dupa etapa cu numarul 21, disputata pe 17 decembrie. Campionatul se va relua pe 4 februarie, sezonul regulat incheindu-se pe 4 martie 2017. Play-offul se va termina pe 13 mai, ultima etapa din play-out incheindu-se pe 4 iunie.

In afara faptului ca a fost tras la sorti calendarul Ligii I pentru 2017, s-a stabilit si data la care se va disputa finala Cupei Romaniei.

Aceasta se va desfasura pe 27 mai, o saptamana mai devreme fiind programata finala Cupei Ligii. Supercupa Romaniei va avea  loc in aceasta sambata, pe 16 iulie, intre Astra Giurgiu si CFR Cluj.

 

Taguri: , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*