Alba Blaj castiga titlul la volei feminin

Alba Blaj castiga titlul la volei feminin

Alba Blaj castiga titlul la volei feminin

Datorita faptului ca CSM Bucuresti a reusit performanta uimitoare de a castiga Challenge Cup in acest sezon, atentia noastra s-a mutat si catre voleiul feminin romanesc.

Astazi a avut loc ultimul meci din finala care le-a avut ca oponente pe Alba Blaj, castigatoarea sezonului trecut si CSM Targoviste. Alba Blaj a inceput finala ezitant, pierzand prima partida cu 2-3 pe teren propriu. In meciul 2, disputat tot pe teren propriu, aceasta a revenit, impunandu-se in minimum de seturi. Meciurile 3 si 4 au fost disputate la Targoviste. Gazdele au castigat meciul 3, fiind la un pas sa castige si campionatul. Meciul 4 a fost unul dramatic, Alba Blaj impunandu-se in setul decisiv. Astazi, la Blaj, gazdele nu le-au dat nicio sansa targovistencelor, castigand in minimum de seturi.

Astfel, Alba Blaj castiga titlul la volei feminin pentru a doua oara consecutiv.

De 5 meciuri a avut nevoie si in finala mica, daca putem sa-i zicem asa, disputata intre CSM Bucuresti si Stiinta Bacau. Cu toate ca in 3 din cele 5 meciuri a fost nevoie de set decisiv, echipa gazda s-a impus mereu. Cum castigatoarea CEV Challenge Cup a disputat 3 meciuri pe teren propriu, decisivul avand  loc ieri, 4 mai, aceasta a castigat cu 3-2, obtinand locul 3. Sa spunem ca bucurestencele au avut de departe cel mai bun sezon din scurta sa istorie, inceputta in 2007, pe langa castigarea Challenge Cup si locul 3 in Divizia A1, aceasta disputand si finala Cupei Romaniei, una pierduta in fata celor de la CSM Targoviste.

Alba Blaj castiga titlul la volei feminin, ceea ce inseamna ca va juca in Champions League sezonul viitor.

CSM Targoviste se va inscrie in Cupa CEV, in vreme ce CSM Bucuresti si Stiinta Bacau vor juca editia viitoare in CEV Challenge Cup. In turneul pentru locurile 5-6, Dinamo a invins-o destul de clar pe Medicina Targu Mures, la fel de clar impunandu-se si CSM Lugoj in fata Penicilinei Iasi in duelul pentru locurile 7-8. In play-out am avut alte doua intalniri scurte, Unic Piatra Neamt invingand-o pe  Rapid Bucuresti, in vreme ce SCM U.Craiova a trecut de Universitatea Cluj. Astfel, cele doua echipe care au retrogradat au fost Universitatea Cluj si Rapid Bucuresti.

Taguri: , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*