Am ratat Mondialul, nici impresia generala nu a fost buna

Victor Piturca a recunoscut ca Grecia a fost mai buna in ambele meciuri ale barajului pentru Cupa Mondiala din 2014 si s-a calificat meritat la turneul final din Brazilia.

Probabil asta e diferenta de valoare, le-am spus si baietilor. Din pacate, Grecia a fost mai buna decat noi. In ambele meciuri, chiar daca am dominat, nu ne-am creat ocazii. Calificarea am pierdut-i in Grecia pentru ca, primind 3 goluri, era foarte greu de intors rezultatul, a afirmat Piturca dupa meci. Selectionerul a subliniat ca tricolorii ar fi trebuit sa primeasca un penalty in repriza a doua a meciului de la Bucuresti si a amintit ca primul incasat la Pireu a fost din ofsaid. Am avut si un penalty in a doua repriza, din cate am inteles, dar e ceva exclus pentru noi, poate marcam si al treilea gol. S-a calificat echipa mai buna, e clar. Chiar daca au marcat din ofsaid in primul meci, iar la Bucuresti puteam primi un penalty, au fost mai buni, a mai declarat Piturca, conform Agerpres.

Antrenorul nationalei Romaniei a precizat ca nu conteaza foarte mult cu cati jucatori ofensivi joci, fotbalul este un joc colectiv. Ce sa faci, sa bagi 10 atacanti? Grecia si-a facut jocul obisnuit, ei joaca de maniera asta, sunt foarte puternici fizic. In contactele 1 la 1 am pierdut aproape tot. Piturca a declarat ca nu va renunta la echipa nationala si spera sa reuseasca sa o califice la EURO 2016. Selectionerul a mentionat ca i-au placut toti jucatorii, s-au luptat pe viata si pe moarte, i-am si felicitat la final pentru asta.

Chiar daca meciul s-a terminat nedecis, 1-1, am dominat aproape tot meciul, dar calificarea am pierdut-o in Grecia, am pierdut-o la Atena, pentru ca primind 3 goluri era greu de surmontat acest rezultat, dar nu imposibil. Noi daca nu primeam acel gol, ca in curtea scolii, de fapt cum s-a intamplat si la Atena, eu cred ca era mult mai greu pentru greci. Trebuie sa-i felicitam pe greci, au fost mai buni, bravo lor. Grecia a fost mai buna, a mai spsu Piturca. Selectionerul a adaugat ca Romania a reusit totusi o campanie buna in preliminariile CM 2014, chiar daca nu a reusit calificarea: In ceea ce ne priveste pe noi, e o munca de 2 ani si jumatate, e o echipa aproape noua, a fost o experienta pentru noi, pacat ca nu am reusit calificarea, ar fi fost o performanta formidabila. Am obtinut rezultate notabile, bune, in fata unor adversari puternici. Am reusit sa terminam inaintea Turciei, Ungariei, ceea ce nu e putin lucru, insa pana a forma o echipa competitiva de un anumit nivel avem nevoie in primul rand de materie umana, de jucatori, Astazi, chiar daca am dominat intreaga partida, nu prea ne-am creat ocazii de gol. De ce? Pentru ca adversarul a fost extrem de puternic, de valoros.

Taguri: , ,

Raspandeste articolul:

Leave a Reply:

*