Andreea Chitu a castigat argintul la CM judo

Andreea Chitu a castigat argintul la CM judo

Andreea Chitu a castigat argintul la CM judo

In perioada 24-29 august se desfasoara Campionatul Mondial de judo de la Astana, Kazahstan, unul la care participa si cativa sportivi romani. Anul trecut judoka romani s-au intors acasa cu o medalie de argint de la Campionatele Mondiale din Rusia, cucerita de Andreea Chitu.

Iata ca Andreea confirma forma de anul trecut si cea din acest an, cand a luat medalia de aur la Jocurile Europene de la Baku. Acum Andreea Chitu a castigat argintul la CM judo, categoria 52 kg. Romanca a pornit favorita principala in grupa A, fiind calificata direct in runda secunda, unde a trecut de tunisianca Hela Ayari prin ippon. In turul III, a intalnit-o pe Distria Krasniqi, din Kosovo, eliminand-o dupa minutul de prelungire. In sfarsit, in sferturi a intalnit o sportiva din Europa. Este vorba despre italianca Odette Giuffrida, pe care a invins-o prin ippon. Chitu o intalnise pe italianca si la Campionatul Mondial de anul trecut, invingand-o tot prin ippon. In semifinale Chitu a intalnit-o pe Gulbadam Babamuratova, din Turkmenistan, de care a trecut fara prea mari emotii. Din pacate, in finala Andreea Chitu a pierdut, dupa prelungiri, in fata japonezei Misato Nakamura. 

La 52 kg am avut-o ieri si pe Larisa Florian, care a invins in prima runda prin ippon o jucatoare din Vietnam, insa a pierdut in a doua, prin acelasi procedeu, in fata uneia din Kazahstan. La 48 kg am fost la un pas sa luam medalia de bronz, prin Monica Ungureanu. Ea insa a pierdut ultimul meci din grupa, contra unei brazilience. Astfel, Monica a ajuns in recalificari, unde a pierdut in fata unei ucrainience. Daca o invingea, Ungureanu juca meciul pentru medalia de bronz. Violeta Dumitru a participat si ea la 48 kg, fiind invinsa insa in a treia runda.

 

Andreea Chitu a castigat argintul la CM judo, insa astazi mai avem o speranta la medalii.

Este vorba despre Corina Caprioriu, care, in momentul redactarii acestui articol, se afla in sferturile de finala. Cealalta romanca prezenta la aceasta categorie, Loredana Ohei, a pierdut in runda a treia in fata portughezei Telma Monteiro.

 

 

Taguri: , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*