Argint pentru Romania la CM de scrima

Argint pentru Romania la CM de scrima

Argint pentru Romania la CM de scrima

Un nou sezon al Cupei Mondiale de scrima a luat sfarsit, epilogul sau avand loc la Moscova, cu ocazia Campionatelor Mondiale. In acest sezon, echipa Romaniei de spada avea deja un aur, cucerit la Campionatele Europene de la Montreux, 3 medalii de argint si una de bronz, toate in etapa de Cupa Mondiala. La toate acestea se adauga si o medalie de aur cucerita la Jocurile Olimpice Europene de la Baku.

Ei bine, acest palmares s-a imbunatatit ieri, cu o medalie de argint pentru Romania la CM de scrima.

Din lotul Romaniei de spada au facut parte Ana-Maria Branza, Simona Pop, Simona Gherman si Loredana Dinu.

Plecata favorita numarul 2, Romania a avut parte de un traseu lejer pana in semifinale. In prima runda a trecut de Turcia cu 45-15, in optimi castigand contra Elvetiei, scor 45-19. De remarcat faptul ca Romania a obtinut victoria la cea mai mare diferenta de scor dintre duelurile din prima runda, respectiv optimi. In sferturi sportivele noastre au trecut de Ungaria cu 22-13. In semifinale Romania a intalnit Ucraina, formatia care in sferturi a trecut de Japonia la o singura tusa diferenta. Romancele s-au impus, in cele din urma, cu 27-24.

Trebuie spus ca favorita principala a competitiei era Italia, care a pierdut surprinzator in sferturi, in fata Frantei. Aceasta din urma a fost eliminata in semifinale de China, una dintre cele doua echipe din afara Europei care a reusit sa patrunda in primele 8. Lotul Chinei, favorita numarul 5, la aceste Campionate Mondiale din Moscova, a fost format din Hao Jialu, Sun Yujie, Sun Yiwen si Xu Anqi. Aceste 4 spadasine au trecut de romance cu scorul de 45-36.

Astfel, Romania ramane cu medaliile de aur de la Campionatele Mondiale din 2011 si 2012. Anul trecut, la Kazan, romancele, favorite numarul 3, au fost invinse in sferturile de finala de italience, favorite numarul 6.

Sa specificam ca, pe langa medalia de argint pentru Romania la CM de scrima, am mai cucerit o medalie de bronz la Campionatul Mondial de la Moscova, prin Tibi Dolniceanu in proba de sabie.

 

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*