Astra Giurgiu castiga primul trofeu al sezonului

Astra Giurgiu castiga primul trofeu al sezonului

Astra Giurgiu castiga primul trofeu al sezonului

Ieri s-a deschis oficial sezonul 2016-2017 in Romania, odata cu partida din Supercupa Romaniei dintre Astra Giurgiu si CFR Cluj.

Cu 5 minute inainte de final se inregistra o remiza alba si se parea ca ne vom pregati de loviturile de departajare, in acest an hotarandu-se sa nu se mai joace reprize de prelungiri in cazul vreunei remize in timpul regulamentar. Meciul a fost unul plictisitor, pe undeva de inteles daca avem in vedere ca a plouat pe toata durata lui, terenul fiind impracticabil, mai ales in repriza secunda.

In minutul 86, mingea s-a oprit intr-una din multele balti de pe teren, Traian Marc, goalkeeperul Clujului, intrebuitandu-se serios sa ajunga la minge. Asta l-a facut sa degajeze grezit, iar William De Amorim a avut de indeplinit o simpla formalitate, marcand cu poarta goala de la marginea careului. In prelungiri CFR a ratat o ocazie imensa, Ruiz batand perfect o lovitura libera, mingea ajungand la Nouvier, care era cu poarta goala in 3 metri, preluand insa gresit. Din preluare mingea a ajuns la Muresan care, tot din 3 metri, a trimis mult peste poarta.

Astra Giurgiu castiga primul trofeu al sezonului, acesta fiind oferit giurgiuvenilor de Christoph Daum, noul selectioner al Romaniei.

Astfel, Astra se afla la cea de-a doua Supercupa a Romaniei, dupa cea castigata in 2014. In pauza de vara giurgiuvenii i-au pierdut pe Pedro Queiros si pe Valerica Gaman, aducand alti 3 jucatori, printre care romanul Silviu Balaure.

Clujenii au fost neinvinsi in perioada de pregatire, obtinand 4 victorii si doua remize, insa vor avea un tur dificil de campionat. Asta fiindca antrenorul principal Marius Sumudica a fost suspendat timp de 6 luni, neavand voie nici macar la antrenamente, dupa ce sezonul trecut a fost prins jucand la pariuri. De altfel, nici in Supercupa Sumudica nu a putut lua loc pe banca tehnica a echipei, din cauza faptului ca la sfarsitul sezonului trecut a aratat niste semne obscene, drept pentru care a fost suspendat.

Faptul ca Astra Giurgiu castiga primul trofeu al sezonului i-ar putea ajuta insa la moral pe giurgiuveni.

Vor avea o piatra de incercare inca din prima etapa, cand vor primi vizita celor de la Dinamo. La  3 zile dupa acel meci vor primi vizita celor de la FC Copenhaga, in prima mansa al celui de-al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor.

 

Taguri: , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*