Au fost desemnate cele mai bune sportive ale anului 2015

Au fost desemnate cele mai bune sportive ale anului 2015

Au fost desemnate cele mai bune sportive ale anului 2015

Ieri COSR a desemat cine va lua premiul pentru cel mai bun sportiv al anului 2015, denumit oficial Premiul pentru sport. Lista candidatilor a fost lunga, lucru care ne bucura, in final avand loc o egalitate.

Performanta Romaniei la Campionatul Mondial de handbal feminin recent incheiat, dar si titlul de golgheter al competitiei, a facut Comitetul Olimpic sa ii ofere Cristinei Neagu titlul de cea mai buna sportiva a anului. Sa nu uitam ca Neagu a castigat si Liga Campionilor sezonul trecut cu Buducnost. La egalitate cu handbalista Romaniei a fost judoka Andreea Chitu, care a obtinut locul 2 la Campionatul Mondial la categoria 52 kg, locul 1 la Jocurile Olimpice Europene, dar si la Campionatul European, fiind pe primul loc in clasamentul mondial al Federatiei Internationale de Judo, castigand si 4 turnee internationale.

Sa spunem ca au fost desemnate cele mai bune sportive ale anului 2015 dintr-o lista cu alti 7 sportivi.

Toti au obtinut performante in lumea sportului in 2015. Tenisul i-a propus pe Horia Tecau si Simona Halep, scrima pe Ana Maria Branza si Tiberiu Dolniceanu, tenisul de masa pe Elizabeta Samara si gimnastica pe Marian Dragulescu si Andreea Munteanu. Sincer, daca nu venea performanta Cristinei Neagu din acest sfarsit de an, premiul de cel mai bun sportiv credem ca se ducea, la egalitate cu Andreea Chitu, la Horia Tecau, liderul mondial ATP in clasamentul de dublu.

In afara faptului ca au fost desemnate cele mai bune sportive ale anului 2015, acestea vor primi si un premiu in bani.

Suma este de 30 000 lei, banuim ca pentru fiecare. Sigur, intr-o tara in care investitiile in sport sunt foarte mici, nu ne asteptam ca suma, mai degraba una simbolica, sa fie foarte mare. Speram sa vina si ziua in care investitiile in toate sporturile sa fie cel putin pe masura performantelor pe care ele le reusesc. Pana atunci insa, sa privim cu optimism editia de anul viitor a Jocurilor Olimpice si sa speram la cat mai multe medalii din partea Romaniei. Poate asa s-o schimba ceva, desi dupa aceea nu ar mai ramane bani de autostrazi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*