Aur pentru scrima feminina romaneasca la Buenos Aires

Aur pentru scrima feminina romaneasca la Buenos Aires

Aur pentru scrima feminina romaneasca la Buenos Aires

Ziua de duminica a fost una prielnica pentru scrima feminina romaneasca, acestea adaugandu-si in palmares inca o medalie de aur la Cupa Mondiala.

Turneul s-a desfasurat la Buenos Aires, Romania plecand favorita principala. Echipa noastra a fost formata din Ana-Maria Popescu, fosta Branza, Simona Pop si Simona Gherman, in optimi concurand si Loredana Dinu. In calitate de favorita principala, Romania a fost calificata automat in optimi, unde a dispus cu scorul de 45-37 de Brazilia. Favorita numarul 2 a fost China, care a spulberat-o cu 45-20 in optimi pe Elvetia. In sferturi chinezoaicele nu au putut insa mentine ritmul, invinse fiind de Ucraina cu 31-38. In aceasta faza Romania a invins-o pe SUA cu 45-27, in semifinale trecand aproape la fel de usor de Estonia, scor 45-36. In lupta pentru medalia de aur a fost mai greu, insa Romania a aratat de ce este lider mondial, impunandu-se cu 45-40 in fata Rusiei.

In urma acestei medalii de aur pentru scrima feminina romaneasca la Buenos Aires, reprezentantele noastre au ramas pe primul loc in clasamentul mondial de spada feminin.

Ele au acumulat 352 puncte, urmate fiind de China, la doar 4 puncte in spate si Rusia, cu 304 puncte. In acest sezon se vor mai disputa 3 etape, care vor avea loc in a doua jumatate a lunilor martie, aprilie si mai.

Nu a fost insa doar o medalie de aur pentru scrima feminina romaneasca la Buenos Aires, ci si una de bronz.

Aceasta a fost adusa de Simona Gherman, care nu a avut deloc un parcurs usor. In prima runda Gherman a trecut cu 15-13 de rusoaica Sutova, in a doua cu 15-14 de Kirpu din Estonia, in optimi cu 15-12 de brazilianca Moellhausen, in sferturi obtinand cea mai clara victorie: 15-7 impotriva nemtoaicei Heidemann. In penultimul act Simona Gherman s-a inclinat in fata estoniencei Embrich, scor 10-15. Ana-Maria Branza s-a oprit in sferturi in aceasta competitie, eliminata fiind de japoneza Nozomi Sato, scor 11-13. In clasament a incheiat pe locul 10. Astfel, Branza se pozitioneaza pe 4 in clasamentul mondial. Celelalte romance prezente pe tabloul principal, Amalia Tataran, Loredana Dinu si Simona Pop au terminat pe 20, 46, respectiv 72.

Taguri: , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*