Baschetul feminin romanesc face legea in CEWL

Baschetul feminin romanesc face legea in CEWL

Baschetul feminin romanesc face legea in CEWL

In cele ce urmeaza ne vom indrepta atentia spre baschetul feminin, prezentand singura competitie europeana la care ne facem remarcati.

Este vorba despre CEWL, competitie la care participa formatii din Romania, Austria, Cehia si Slovacia. Aceasta se afla la cea de-a noua editie, ultimele 3 fiind castigate de echipele noastre. Mai exact, de CSU Alba Iulia si Baschet Arad sau ICIM Arad, cum mai e cunoscuta. Cele doua formatii romanesti au jucat finala ultimelor doua sezoane, in 2013-2014 impunandu-se jucatoarele din Alba Iulia, in editia urmatoare aradencele. Competitia a mai fost castigata in editia 2010-2011, dar si in 2012-2013 de ICIM Arad. In momentul de fata, competitia adopta un format cu doua grupe, prima de 4 echipe, a doua de 5 echipe. In grupa A, alaturi de CSU Alba Iulia evolueaza MBK Ruzomberok, VS Praga si Slovanka MB. In grupa B, cea cu 5 echipe, se afla ICIM Arad, Flying Foxes, Kara Trutnov, SBK Samorin si SBS Ostrava.

Baschetul feminin romanesc face legea in CEWL si in acest sezon, cel putin pana acum, calificandu-ne aproape sigur cu ambele formatii in Final Four.

CSU Alba Iulia era deja calificata dupa doar 3 meciuri, asa ca si-a permis sa se relaxezze putin. Drept urmare, romancele au pierdut cu 70-74 in fata celor de la VS Praga. Jucatoarele din Alba Iulia au castigat categoric al doilea sfert, insa au fost invinse in celelalte 3. Inaintea ultimei etape din grupa, Alba Iulia se afla pe primul loc, la egalitate cu cel de-al doilea si la doua puncte in fata celui de-al treilea. Reprezentantele noastre vor disputa ultimul meci din grupa maine, de la ora 18:00, in Slovacia, impotriva ocupantei celei de-a doua pozitii.

In cealalta grupa lucrurile sunt ceva mai complicate, ICIM Arad ocupand pozitia secunda, insa cu doua partide mai putin decat liderul.

Cu doua meciuri pana la final, aradencele sunt la doua puncte in spatele liderului si la unul in fata celei de-a treia pozitii. Asadar, ICIM Arad mai are nevoie doar de o victorie pentru a fi sigura de calificarea in Final Four. Victorie care este aproape imposibil sa nu soseasca, dat fiind ca unul dintre meciuri, amanat in prealabil, il va avea pe teren propriu cu SBS Ostrava, formatie care nu a obtinut nicio victorie.

Avand in vedere ca baschetul feminin romanesc face legea in CEWL, ne asteptam la o finala romaneasca si in acest sezon. Inca nu stim unde se va juca acest Final Four, insa, indiferent in ce tara s-ar juca, reprezentantele noastre vor pleca favorite.

Taguri: , , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*