Bilantul Romaniei dupa prima saptamana a Jocurilor Olimpice Europene

Bilantul Romaniei dupa prima saptamana a Jocurilor Olimpice Europene

Bilantul Romaniei dupa prima saptamana a Jocurilor Olimpice Europene

Prima saptamana a Jocurilor Olimpice de la Baku s-a incheiat, Romania neconcurand insa in toate sporturile la care are sanse la medalie.

Bilantul Romaniei dupa prima saptamana a Jocurilor Olimpice Europene nu este unul stralucit.

Reprezentantii nostri au obtinut doar o medalie de argint la canoe, in proba feminina de 500m, prin Roxana Borha si Elena Meroniac. In ceea ce priveste sporturile de echipa, la tenis de masa Romania a fost eliminata inca din prima runda, atat la masculin, cat si la feminin. Nici la individual nu am obtinut performante prea mari la acest sport, cel mai departe ajungand Elizabeta Samara, eliminata fiind in optimi de o poloneza cu origini asiatice. La polo pe apa am terminat pe locul 11, in vreme ce la volei feminin avem numai infrangeri in grupa.

Ne intoarcem la caiac canoe pentru a spune ca echipajul feminin al Romaniei a ratat “la un cioc de barca” medalia de bronz, clasandu-se pe locul 4 in proba de 500 m. Pozitia a patra am obtinut-o si la lupte sau wrestling, cum vreti sa-i spuneti, Andreea Simon fiind invinsa in meciul pentru medalia de bronz. George Bucur a luptat si el pentru medalia de bronz la 65 kg, invins fiind insa de un turc.  Un sport la care ne-am descurcat foarte bine in aceasta saptamana a fost gimnastica artistica. Ne-am calificat de pe pozitia a doua in finala la dublu mixt, finala care va avea loc maine, reprezentati fiind de Bianca Gorgovan si Dacian Barna, in vreme ce echipa nationala a Romaniei s-a calificat ieri in ultimul act de pe primul loc. In afara celor doi mentionati mai sus, au mai concurat Lavinia Panaete, Gabriel Bocser si Lucian Savulescu.

Astazi vom avea finalele pe aparate la gimnastica atat la masculin, cat si la feminin, unde sansele la medalie sunt destul de mari. La masculin ii avem pe Marius Berbecar si Ioan Bataga, in vreme ce la feminin vor concura Silvia Zarzu si Andreea Iridon, ultima evoluand la doua aparate. Finalele vor avea loc intre 15:30 si 17:30.

Daca bilantul Romaniei dupa prima saptamana a Jocurilor Olimpice Europene este unul modest, saptamana asta avem sanse la medalii la baschet 3X3, atat masculin, cat si feminin, dar si atletism, gimnastica aerobica sau sambo (un fel de judo).

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*