CFR Cluj cucereste Cupa Romaniei

CFR Cluj cucereste Cupa Romaniei

CFR Cluj cucereste Cupa Romaniei

Aseara s-a disputat ultimul meci al sezonului 2015-2016 in care s-au confruntat doua formatii din Liga I.

Este vorba despre finala Cupei Romaniei, meci desfasurat intre Dinamo si CFR Cluj. Totodata, am asistat si la o premiera, acesta fiind primul meci din editia 2015-2016 care se incheie dupa miezul noptii. Asta fiindca la sfarsitul celor 90 minute am avut o remiza cu 4 goluri. La pauza ”cainii rosii” conduceau cu 2-0, dupa golurile lui Gnohere din penalty si Eric Bicfalvi. Juan Carlos Ruiz reducea din handicap doua minute dupa pauza, pentru ca golul egalizator  sa vina de la Cristian Lopez, in penultimul minut de joc. In extra-time nu s-a intamplat nimic notabil, astfel ca s-a trecut la loviturile de departajare.

CFR Cluj cucereste Cupa Romaniei, impunandu-se cu 5-4 la penalty-uri.

Singura lovitura de pedeapsa a fost ratata de Dorin Rotariu, in chiar ultima serie. Astfel, Dinamo pierde pe mana ei meciul, dupa ce daduse senzatia ca avea controlul. De punctat insa coregrafia fanilor dinamovisti de la inceputul partidei, fani care i-au adus un omagiu lui Patrick Ekeng. Dinamovistii isi doreau foarte mult sa castige si sa-i dedice trofeul camerunezului, decedat in ultima etapa a Ligii I. Cu atat mai mult este surprinzator faptul ca acestia nu au putut pastra avantajul in repriza secunda.

CFR Cluj cucereste Cupa Romaniei dupa finala cu Dinamo, fiind al patrulea trofeu de acest gen pentru ardeleni.

Primele 3 le-au cucerit in sezoane consecutive: 2007-2008; 2008-2009 si 2009-2010. Cu aceasta victorie, putem spune ca ardelenii si-au luat revansa pentru eliminarea suferita in fata dinamovistilor in Cupa Ligii. Aceea a fost, de altfel, singura infrangere a lui CFR Cluj in intalnirile directe din acest sezon. Chiar daca au castigat Cupa Romaniei, ardelenii nu pot evolua in Europa, neavand drept de joc. Foarte probabil, nici Dinamo nu va avea, in cazul ”cainilor rosii” o sentinta definitiva venind pana pe 31 mai.

Taguri: , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*