Cinci medalii pentru Romania la aceste Jocuri Olimpice

Cinci medalii pentru Romania la aceste Jocuri Olimpice

Cinci medalii pentru Romania la aceste Jocuri Olimpice

Jocurile Olimpice de la Rio s-au incheiat, urmand ca la noapte sa aiba loc Ceremonia de Inchidere.

Romania a avut astazi trei reprezentanti: doi la atletism, in proba de maraton si unul la wrestling. Daca la maraton Marius Ionescu a incheiat pe 37 si Alexandru Soare pe 127, la wrestling am luat o medalie de bronz, la care putem spune ca nu ne asteptam. Performerul a fost Albert Saritov, un rus naturalizat, care a concurat la wrestling, categoria 97 kg si care pornea printre ultimii din concurs cu sanse la medalie.

Cu aceasta s-au facut cinci medalii pentru Romania la aceste Jocuri Olimpice.

Este vorba despre una de aur, una de argint si 3 de bronz. Prima medalie a fost chiar cea de aur, obtinuta pe 11 august de spadasinele Ana Maria Branza, Simona Gherman si Simona Pop, care va fi portdrapelul Romaniei la Ceremonia de Inchidere. In urmatoarea zi Romania a castigat doua medalii: una de argint, prin dublul Horia Tecau/Florin Mergea si una de bronz prin halterofilul Gabriel Sincraian.

A patra medalie a venit de la echipajul de 8+1 la canotaj feminin. Prin ele am obtinut medalia de bronz, iar daca mai erau 50 metri foarte probabil ca obtineam argintul. Asta in ciuda faptul ca echipajul Romaniei era ultimul cu 500 metri inainte de final. Pe 15 august Marian Dragulescu a fost la un pas sa obtina medalia de bronz la sarituri, lucrul ce l-a impiedicat pe Marian sa urce pe podium fiind dificultatea mai scazuta decat cel care a terminat pe locul 3, punctajele lor fiind egale.

Cu cinci medalii pentru Romania la aceste Jocuri Olimpice, aceasta a ocupat locul 47 in clasamentul final.

Aici primordial este numarul medaliilor de aur, in caz de egalitate criteriul de departajare fiind cele de argint si apoi cele de bronz. Intr-un clasament neoficial care ia in calcul numarul de medalii obtinute, am fi pe 42, la egalitate cu Malaezia si Mexic. Cei mai ghinionisti sportivi au fost cei din Azerbaidjan, care au obtinut 18 medalii, insa doar una de aur. Au fost 7 medalii de argint si 10 de bronz.

Si la aceasta editie castigatoarea a fost SUA, care a cucerit 121 medalii, dintre care 46 de aur. Aceasta este urmata de Marea Britanie, cu 67 medalii, dintre care 27 de aur si de China, cu 70 medalii, insa doar 26 de aur. De notat ca aceasta este cea mai productiva participare a Marii Britanii in istoria Jocurilor Olimpice de vara. Urmatoarele pozitii au fost ocupate de Rusia, Germania, Japonia, Franta, Coreea de Sud, Italia si Australia.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*