Clasamentul WTA dupa turneul de la US Open

Clasamentul WTA dupa turneul de la US Open

Clasamentul WTA dupa turneul de la US Open

Ultimul turneu de Grand Slam al anului a ajuns la final, in finala feminina confruntandu-se, in mod surprinzattor, Flavia Pennetta si Roberta Vinci, doua italience. Dupa ce a castigat turneul, Pennetta, in varsta de 33 ani, si-a anuntat retragerea din tenis, cel putin ca jucatoare.

Pennetta o invinsese in semifinale pe Simona Halep in minimum de seturi, iar Roberta Vinci pe Serena Williams, dupa ce a revenit de la 0-1 la seturi. Astfel, Serena a ratat ocazia de a castiga toate cele 4 turnee de Grand Slam intr-un singur sezon. Un amanunt interesant este acela ca, dintre cele 4 semifinaliste, 3 erau trecute de 30 ani, doar Simona Halep avand 23 ani.

Astfel, clasamentul WTA dupa turneul de la US Open o intruchipeaza pe Serena Williams pe primul loc, la aproape 5000 puncte de Halep.

In acest ritm, Serena va fi lider mondial inca macar un an dupa ce se va retrage. Simona Halep este norocoasa ca inca se afla pe locul secund, datorita abandonurilor anuntate de Sharapova in ultimele 3 turnee la care trebuia sa participe. Diferenta dintre Halep si Sharapova este de 984 puncte. Cehoaica Pliskova a avut cel mai mult de pierdut dintre jucatoarele din top 10, de pe 8 coborand pe 11. Sara Errani si Ekaterina Makarova, care se aflau in top 20, au pierdut si ele multe pozitii. Din cauza ca nu a participat la US Open, chinezoaica Shuai Peng a cazut de pe 39 pana in afara top 100.

Clasamentul WTA dupa turneul de la US Open in ceea ce priveste romancele o da pe Irina Begu pe locul 30.

Aceasta a pierdut doar doua pozitiii fata de startul turneului. Urmatoarea reprezentanta a noastra este Monica Niculescu. Datorita insucceselor altor jucatoare, aceasta a urcat de pe 41 pe 39. Si Alexandra Dulgheru isi va imbunatati pozitia, de pe 52 urcand pe 51. Singura romanca pe care o mai avem in top 100 este Andreea Mitu, care a avut cel mai mult de suferit din cele 5. Din cauza eliminarii inca din primul tur la US Open, Mitu a coborat 7 pozitii, aflandu-se, incepand de maine, pe 82. Urmatoarea reprezentanta a noastra, Maria Patricia Tig, se afla pe 116, in vreme ce Sorana Carstea a pierdut 20 pozitii, de pe 176 coborand pe 196. In schimb, Ana Bogdan, desi nu a participat la US Open, a urcat 40 pozitii. Asta fiindca, in cele doua saptamani, a castigat turneele ITF de la Mamaia si Sofia. Astfel, de pe 184 ea se afla pe 144.

In ceea ce priveste cursa pentru Singapore, Simona Halep este deja calificata, alaturi de Serena Williams si de Maria Sharapova. Urmatoarea romanca este Begu, aflata pe 30.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare:

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*