Clasamentul WTA dupa turneul de la Wimbledon

Clasamentul WTA dupa turneul de la Wimbledon

Clasamentul WTA dupa turneul de la Wimbledon

Odata cu aceasta victorie finala a Serenei Williams contra Garbinei Muguruza, una asteptata, de altfel, avem clasamentul WTA dupa turneul de la Wimbledon.

Intai de toate, trebuie punctat ca acesta este titlul de Grand Slam cu numarul 21 la simplu pentru Serena Williams, dar si cel de-al patrulea consecutiv, americanca devenind, totodata, cea mai varstnica sportiva care obtine un titlu de Grand Slam la simplu. Sa spunem ca Serena are si 13 titluri la dublu.

Dar sa revenim la subiectul principal al articolului si anume clasamentul WTA dupa turneul de la Wimbledon.

Evident, Serena Williams se mentine pe primul loc, avand mai mult decat dublul punctelor Mariei Sharapova, ocupanta locului secund. Pe pozitia a treia se afla Simona Halep, la 1340 puncte in spatele rusoaicei, dar la doar 151 in fata Kvitovei si a Carolinei Wozniacki. Urmatoarea clasata este Ana Ivanovic, care a acumulat mai putin de 4 000 puncte, urmata fiind de Agnieszka Radwanska, poloneza care a urcat 6 pozitii datorita prezentei sale in semifinale la Wimbledon. Ea este urmata de Lucie Safarova, pe 9 fiind spanioloaica Muguruza, care a urcat 11 pozitii. Top tenul este incheiat de o alta spanioloaica: Suarez Navarro.

Cea mai mare urcare dintre sportivele care au participat la Wimbledon a fost cea a americancei Jessica Pegula. Sigur, pozitia ei este destul de modesta, fapt pentru care se datoreaza si acest mare salt. Mai exact, aceasta se afla pe 300 inaintea turneului, acum fiind pe 258. Urmatoarea din acest punct de vedere este bielorusa Olga Govortsova, care a urcat de pe 122 pe 81. Americanca Mattek-Sands a urcat si ea pe 118 de pe 158.

Daca Simona Halep, se afla in continuare pe 3, sa vedem si ce fac si celelalte romance de top. Astfel, aflam ca Irina-Camelia Begu a urcat o pozitie, pana pe 30, in vreme ce Monica Niculescu, jucatoare ce s-a oprit in optimi aici, a urcat 7 pozitii, pana pe 41. O alta urcare este cea a Alexandrei Dulgheru. De pe 60, aceasta se afla acum pe 55. Din pacate, Andreea Mitu a suferit o cadere de 6 pozitii, pana pe 77. Chiar daca nu se afla in top 100, merita sa punctam si evolutia Soranei Cirstea, care a urcat de pe 191 pe 165. 

In “Cursa catre Singapore”, acolo unde la sfarsitul anului vor juca cele mai bune 8 din acest clasament, Serena Williams, deja calificata, este urmata de Sharapova si Halep. Apoi le avem pe Carla Suarez Navarro si pe Muguruza, urmate de Safarova, Kvitova si Bacsinszky. Pe 9 se afla Karolina Pliskova, la 29 puncte in spatele elvetiencei.

 

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*