CSM Bucuresti castiga trofeul EHF Champions League

CSM Bucuresti castiga trofeul EHF Champions League

CSM Bucuresti castiga trofeul EHF Champions League

Aseara am asistat la o performanta istorica pentru handbalul feminin, una care nu s-a mai intamplat de mai bine de jumatate de secol.

Este vorba, desigur, despre castigarea celor de la CSM Bucuresti a trofeului Champions League, dupa o finala pe muchie de cutit, desfasurarea partidei fiind total diferita fata de jocul cu Vardar Skopje, din semifinala Final Four. Atunci CSM Bucuresti se impunea cu scorul de 27-21, desi la un moment dat condusese si la 11 goluri diferenta. Atunci suedeza Gullden marca de 4 ori, aflandu-se la doar 4 goluri in spatele Ekaterinei Ilina de la Rostov-Don, aflata pe primul loc in clasamentul golgheterilor.

Ieri Gullden a avut o prestatie excelenta, avand un debut fulminant, marcand primele 5 goluri ale ”tigroaicelor”. In total aceasta a inscris nu mai putin de 15 goluri, ajungand la cota 108, fiind de departe golghetera competitiei. Pe al treilea loc in topul golgheterelor s-a clasat Cristina Neagu, de la Buducnost. Revenind la partida de ieri, dupa 60 minute scorul era egal: 22-22, Gullden inscriind golul egalizator cu doar cateva minute inainte de final. In cele doua reprize de prelungiri de cate 5 minute au fost marcate doar 6 goluri, egalitatea persistand si dupa cele 10 minute. Organizatorii au anuntat ca  se va trece direct la executarea loviturilor de la 7 metri, desi, in mod normal, trebuiau sa mai fie doua reprize de prelungiri.

Din cele 3 lovituri de la 7 metri Gyor a transformat doar una, in vreme ce CSM Bucuresti le-a transformat pe toate cele 4, ultima fiind executata de Aurelia Bradeanu. A fost momentul in care s-a declansat iuresul in sala din Budapesta. A trebuit sa asteptam mai bine de jumatate de secol pentru un trofeu EHF Champions League la feminin.

De asemenea, trebuie punctat ca CSM Bucuresti castiga trofeul EHF Champions League la prima sa prezenta in aceasta competitie.

Formatia a luat fiinta in 2007, prima si singura sa prezenta de pana acum in cupele europene venind in sezonul 2010-2011, cand ”tigroaicele” au pierdut in optimile EHF Cup contra conationalei HC Zalau. Echipa lui Kim Rasmussen va participa si editia viitoare in grupele EHF Champions League, aceasta castigand luna trecuta Liga Nationala.

Faptul ca CSM Bucuresti castiga trofeul EHF Champions League nu este singura performanta notabila a clubului in acest sezon.

In urma cu aproximativ o luna voleibalistele de la CSM Bucuresti au castigat Cupa Challenge CEV. Ar fi extraordinar daca macar una dintre cele doua va repeta performanta anul viitor, fiind insa greu de crezut.

Taguri: , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*