Din ultima urna nationala de handbal masculin este aproape calificata la CE

 

Din ultima urna nationala de handbal masculin este aproape calificata la CE

Din ultima urna nationala de handbal masculin este aproape calificata la CE

Din istoria Campionatelor Europene, selectionata de handbal masculin a Romaniei a participat doar la primele doua, care au avut loc in 1994 si 1996.

Acum este insa foarte aproape de a se califica la turneul final de peste doi ani, care va avea loc in Croatia. Asta deoarece, desi aflata in ultima urna pentru aceasta a doua faza a grupelor, ”tricolorii” s-au impus in primele doua jocuri. Romania se afla in grupa cu Polonia (urna 1), Belarus (urna 2) si Serbia (urna 3). Primele doua clasate din grupa se vor califica la Campionatul European, acestea fiind insotite de cel mai bine clasata a treia echipa din cele 7 grupe.

Romania a fost nevoita sa joace aceste calificari inca din prima faza, repartizata fiind intr-o grupa cu Italia si Kosovo. Aflata in prima urna, romanii nu au avut nicio emotie in a se califica, impunandu-se in toate cele 4 meciuri. In play-offul pentru a doua faza ”tricolorii” au trecut fara probleme de Israel. Faza a doua preliminara a inceput la mijlocul saptamanii trecute, Romania invingand in deplasare Belarusul cu scorul  de 26-23, la pauza 13-10. Cel mai bun marcator din echipa noastra a fost Valentin Ghionea, cu 6 reusite.

Din ultima urna nationala de handbal masculin este aproape calificata la CE 2018, dupa ce ieri, 6 noiembrie, a invins pe teren propriu Polonia.

Meciul a fost controlat de romani, care nu au fost condusi decat de 3 ori pe parcursul lui, de doua ori intamplandu-se asta la inceputul primei reprize. In final elevii spaniolului Xavier Pasqual s-au impus cu 28-23, la pauza conducand cu 11-9. Golgheterii romanilor au fost Marius Mocanu si Ionut Ramba, cu 5 reusite. Avand in vedere ca in prima runda Polonia a fost invinsa pe teren propriu de Serbia, in a doua Belarus impunandu-se in Serbia, Romania este lider solitar, cu maximum de puncte, urmata de Belarus si Serbia, cu doua punct si de Polonia fara niciun punct.

Din ultima urna nationala de handbal masculin este aproape calificata la CE, aceasta invingand formatiile din primele doua urne.

La inceputul lunii mai a anului viitor Romania va juca dubla mansa cu Serbia, in opinia noastra o victorie fiind indeajuns pentru ca ”tricolorii” sa se califice.

Taguri: , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*