Echipa de spada a Romaniei este campioana olimpica

Echipa de spada a Romaniei este campioana olimpica

Echipa de spada a Romaniei este campioana olimpica

Dupa ce spadasinele romance au dezamagit in proba individuala, nu eram convinsi ca acestea vor face o figura frumoasa in proba pe echipe.

Din fericire, nu a fost asa, insa asta s-a intamplat doar in semifinale si in finala. In sferturi am intalnit SUA, inaintea ultimului releu diferenta fiind una minima in favoarea noastra: 16-15. In ultimul releu speram ca Ana Maria Branza sa decida duelul cu Hurley inca din primele secunde. In schimb insa, americanca avea 23-21 cu mai putin de un minut ramas. La final scorul a fost egal, intrandu-se, astfel, in minutul de aur, acolo unde cine puncta prima castiga partida. Din fericire, Ana Maria Branza a fost aceea.

In semifinale am intalnit Rusia, care in sferturi a avut o revenire senzationala cu Franta, inaintea ultimului releu rusoaicele avand un handicap de 4 puncte. Rusia a avansat, iar noi ne asteptam la un meci mai greu decat cel pe care l-am fi avut cu frantuzoaicele. Cand colo, singurul releu dintre cele noua castigat de rusoaice a fost al cincilea, cand Ana Maria Branza s-a relaxat, pierzand la 4 puncte diferenta. Chiar si dupa acets releu, Romania avea o diferenta linistitoare. Scorul final a fost 45-31.

Echipa de spada a Romaniei este campioana olimpica, dupa ce in finala a avut un meci mult mai usor decat se astepta toata lumea.

Este adevarat, primele 4 relee au fost destul de echilibrate, Branza rupand echilibrul in cel de-al cincilea, impunandu-se cu 4-0 in fata lui Jialu Hao. Simona Gherman a castigat urmatorul releu, ducand diferenta la 7 puncte. Scorul finalei, unul la care probabil nimeni nu se astepta, a fost 44-38 pentru Romania.

Sa spunem ca echipa de spada a Romaniei este campioana olimpica pentru prima oara in istorie, ultima medalie olimpica in aceasta proba pe echipe venind la Atlanta, in 1996.

Speram ca medalia de aur a spadasinelor sa fie dublata astazi sau maine dimineata de catre tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau in proba masculina de dublu.

Taguri: , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*