Echipele romanesti trebuie sa adune puncte daca vor in primavara europeana

Echipele romanesti trebuie sa adune puncte daca vor in primavara europeana

Echipele romanesti trebuie sa adune puncte daca vor in primavara europeana

Dupa victoria surprinzatoare a Astrei din urma cu doua saptamani, aceasta a revenit in lupta pentru calificarea in primavara europeana. Giurgiuvenii se afla pe locul 3 in grupa, cu 3 puncte, prima pozitie fiind ocupata la egalitate de Austria Viena si AS Roma. In conditiile in care Astra o va mai intalni pe teren propriu pe AS Roma, impotriva careia e dificil sa scoti puncte, o victorie in meciul cu Plzen ar cam fi obligatorie. Daca nu va reusi, sansele Astrei la calificarea in primavara Europa League vor tinde spre 0. Daca va reusi victoria, Astra Giurgiu va urca pe pozitia secunda in cazul in care nu se inregistreaza o remiza intre AS Roma si Austria Viena. Dintre cele 4 goluri ale Astrei in grupele Europa League, doua au fost marcate de Alibec, unul de Sapunaru, celalalt fiind un autogol.

Echipele romanesti trebuie sa adune puncte daca vor in primavara europeana, punctele mai urgente, daca putem spune asa, trebuind acumulate de Steaua.

In cazul ei lucrurile sunt ceva mai complicate, aceasta clasandu-se pe ultimul loc, cu doua puncte obtinute. Aceasta putea sta mai bine in clasament daca in urma cu doua saptamani castiga pe teren propriu in fata lui Zurich. Golul egalizator a fost insa marcat de elvetieni cu 4 minute inainte de final. Si  in partida dintre Ankaraspor si Villarreal s-a inregistrat o remiza, astfel ca pe primul loc in clasamentul grupei se afla Villarreal, cu 5 puncte, urmata de Zurich si Ankaraspor, ambele cu 4 puncte. Daca Ankaraspor va pierde in aceasta runda in fata ”submarinului galben”, atunci stelistii mai au o sansa la calificarea in primavara Europa League chiar daca vor pierde maine. Mai ingrijorator este insa faptul ca stelistii nu au marcat decat un gol pana acum.

Din 14 meciuri de pe teren propriu din Europa League giurgiuvenii au pierdut doar 3, toate la limita. Este vorba despre infrangerile cu Lyon, Salzburg si Austria Viena, in partida contra celor doua formatii austriece reusind sa marcheze. Pare-se ca giurgiuvenii au un inceput mai greoi de partida pe propriul teren propriu, in ultimele 5 partide in care a primit gol adversara marcand prima. Un lucru ce ne ofera sperante este acela ca Plzen a scos doar un punct in precedentele 4 deplasari de Europa League, in 3 din aceste meciuri nereusind sa inscrie.

Cat despre Steaua, aceasta a acumulat o victorie si doua remize in precedentele 8 deplasari de Europa League, inscriind in 5 dintre acestea. De cealalta parte, Zurich a pierdut o singura data in ultimele 6 partide de pe teren propriu din aceasta competitie. Echipele romanesti trebuie sa adune puncte daca vor in primavara europeana, insa, sincer, nu credem ca vor reusi. Cel putin nu ambele, asta desi cotele la victorie sunt echilibrate pentru in fiecare din cele doua meciuri.

 

Taguri: , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*