Energia Targu Jiu a jucat onorabil in Ucraina

Energia Targu Jiu a jucat onorabil in Ucraina

Energia Targu Jiu a jucat onorabil in Ucraina

Astazi a avut loc cea de-a doua partida din optimile FIBA Europe Cup intre Khimik si Energia Targu Jiu.

In prima partida, desfasurata in urma cu o saptamana, gorjenii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 77-71, dupa ce la pauza erau condusi cu 8 puncte diferenta. In acea partida Eziukwu a fost cel mai bun jucator, marcand 19 puncte. Americanul, impreuna cu Gutoaia, nu au facut deplasarea in Ucraina, foarte probabil din cauza problemelor financiare cu care se confrunta echipa. In acest sens, jucatorii au afirmat ca nu au mai fost platiti de 3 luni.

Avand in vedere acest lucru, Energia Targu Jiu a jucat onorabil in Ucraina, pierzand la doar 11 puncte diferenta.

Scorul final a fost 60-71, la pauza gorjenii fiind condusi cu 33-44. Cel mai bun marcator a fost Porter Troupe, cu 21 puncte. Meciul decisiv se desfasoara pe 2 martie, incepand cu ora 20:30. Tinand cont insa de problemele financiare tot mai grave ale Energiei Targu Jiu, ne vine greu sa credem ca gorjenii vor tine piept ucrainienilor. In cazul in care se va califica, Energia va juca in sferturi impotriva castigatoarei dintre francezii de la Chalon si belgienii de la Oostende.

Vazand ca Energia Targu Jiu a jucat onorabil in Ucraina astazi, speram ca si cu ajutorul publicului, Energia sa se califice.

Nici echipa de fotbal Pandurii Targu Jiu nu se afla intr-o situatie mai buna, dupa ce Ministrul Energiei a intrerupt sponsorizarea. Este insa incredibil cum, in ultimii ani, cum “scoate capul” o echipa din sportul romanesc in Europa, cum apar problemele financiare. Aici ne referim doar la sporturile de echipa, in afara fotbalului, insa la cele individuale stam la fel de rau, daca nu chiar mai rau din punct de vedere financiar. Se lasa, astfel, impresia, ca in Romania nicio performanta sportiva, daca nu este vorba despre fotbal si, hai sa zicem, tenis, desi nici acolo situatia nu este stralucita, nu este suficienta incat sa starneasca interesul sponsorilor.

 

Taguri: , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*