Energia Targu Jiu este cu un pas in optimi

Energia Targu Jiu este cu un pas in optimi

Energia Targu Jiu este cu un pas in optimi

S-a scurs si penultima etapa a saisprezecimilor din prima editie a FIBA Europe Cup, una dupa care Energia Targu Jiu poate privi cu optimism in vederea meciului de saptamana viitoare.

Pentru Energia se anunta un meci dificil, urmand a juca impotriva liderului grupei, Le Havre, lider pe care in tur l-a invins la 10 puncte diferenta. Timp de trei sferturi meciul a fost unul echilibrat si ne pregateam pentru un alt final pe muchie de cutit pentru reprezentanta noastra. Cand colo, Energia s-a distrat cu francezii in ultimul sfert, invingandu-i cu 32-16, scorul final fiind 79-60. Am avut parte de victoria la cea mai mare diferenta a Energiei din acest sezon de FIBA Europe Cup. Lamont Mack a fost cel mai bun marcator al gorjenilor, cu 29 puncte, avand un procentaj de 70% la aruncarile de 3 puncte, cu 7 astfel de reusite. Din 9 aruncari libere, Energia a ratat doar una, fata de 11 ratate ale francezilor.

Energia Targu Jiu este cu un pas in optimi, dupa ce in celalalt meci al grupei Cibona Zagreb a fost invinsa, dupa prelungiri, de lituanienii de la Pieno.

Croatii au avut un sfert 2 foarte prost, in care au marcat doar 8 puncte. In clasament, Energia Targu Jiu are 8 puncte, la fel ca Le Havre, in vreme ce Cibona si Pieno se afla la un punct in spate. Pe 3 februarie gorjenii vor juca pe teren propriu cu Pieno, iar Le Havre pe teren propriu cu Cibona. In tur Pieno ne-a invins la doua puncte diferenta, pe cand Le Havre a trecut de Cibona dupa prelungiri.

Energia Targu Jiu este cu un pas in optimi, in cazul unei victorii nedepinzand de rezultatul din celalalta partida, care va incepe o ora mai tarziu.

Daca va castiga, Energia se va califica in optimi de pe primul loc. Daca va pierde insa la mai mult de un punct. va fi eliminata, Cibona avand avantajul intalnirilor directe. De fapt, Energia are sanse mari de calificare si daca va pierde la doua puncte, deoarece este greu de crezut ca Pieno va marca mai mult de 93 puncte, cat au marcat gorjenii in tur. Sa speram insa ca reprezentanta noastra se va impune. Daca va fi asa, Energia va intalni in optimi ocupanta locului secund din grupa T. Aceasta ar putea fi Khimik (Ucraina), Juventus (Lituania) sau Mons (Belgia). Cele doua meciuri obligatorii din optimi se vor disputa pe 17 si 24 februarie. Daca va fi nevoie, cel de-al treilea meci va avea loc pe 2 martie.

Taguri: , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*