Energia Targu Jiu se califica mai departe

Energia Targu Jiu se califica mai departe

Energia Targu Jiu se califica mai departe

Mai este de disputat doar o etapa in faza grupelor FIBA Europe Cup, insa Energia Targu Jiu nu va mai avea emotii in acel meci.

Asta fiindca gorjenii deja sunt calificati direct in faza urmatoare, dupa ce ieri au obtinut a patra victorie din cele 5 meciuri ale grupei. Adversara a fost AEK Larnaca, ocupanta pozitiei secunde, Energia castigand pe teren propriu cu scorul de 87-82. Cipriotii au castigat 3 din cele 4 sferturi, insa reprezentantii nostri au triumfat in sfertul al doilea la o diferenta de 16 puncte. Aceasta a fost suficienta pentru ca elevii antrenati de Florin Nini sa obtina victoria.

Dintre echipele din grupa, gorjenii au al doilea atac si a treia defensiva, insa acest aspect poate fi trecut cu vederea, avand in vedere ca Energia Targu Jiu se califica mai departe.

In tur, Energia o invinsese pe AEK Larnaca, scor 75-71. Se intampla in cea de-a doua etapa. In prima trecuse pe teren propriu de kosovarii de la Prishtina cu 87-72. Apoi a urmat o victorie cu 89-72 pe teren propriu in fata Astanei. Singura infrangere a venit in Kosovo, invinsa fiind de Prishtina cu 62-66. In ultima partida, disputata miercurea viitoare, Energia Targu Jiu se va deplasa in Kazahstan, pentru a juca impotriva Astanei.

Energia Targu Jiu se califica mai departe in saisprezecimi, unde se vor forma 8 grupe de cate 4 echipe. Faptul ca gorjenii au terminat pe primul loc este o certitudine, lucru care inseamna ca acestia vor face parte din grupa S, alaturi de Cibona (Croatia), cel mai probabil Cantu (Italia) si Khimik (Ucraina) sau BC TU Rock (Estonia). Faza saisprezecimilor va incepe pe 16 decembrie.

Primele doua formatii din fiecare grupa se vor califica in optimi, faza programata pe 17, respectiv 24 februarie. Speram ca Energia Targu Jiu, aflata initial in prima urna a Conferintei a doua la tragerea la sorti, sa ajunga cat mai departe in editia de debut a FIBA Europe Cup.

 

Taguri: , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*