Gabriel Sincraian a fost depistat pozitiv, pierzand medalia de bronz

Gabriel Sincraian a fost depistat pozitiv, pierzand medalia de bronz

Gabriel Sincraian a fost depistat pozitiv, pierzand medalia de bronz

Mare ne-a fost mirarea cand am vazut ca Gabriel Sincraian, un halterofil care avea putine sanse la medalii, a cucerit bronzul la categoria 85 kg la Jocurile Olimpice.

Asta si din cauza faptului ca multi am ramas cu impresia creata de el la Olimpiada din 2012, cand nu a avut nicio incercare reusita. In dimineata de 13 august, acesta a prins ”forta in brate”, ridicand un total de 390 kg, la fel cat kazahul care a ocupat locul 4, Sancraian avand insa avantajul greutatii corporale mai mici. Astfel, romanul se clasa pe pozitia a treia, dupa un iranian si un chinez.

Doar ca, in urma controlului antidoping efectuat la sfarsitul competitiei s-a descoperit ca Sincraian a fost gasit dopat, verdict divulgat astazi. In urma acestui lucru, CIO a amendat COSR cu 100 000 euro, anumite voci din cadrul acestei institutii sustinand ca amenda ar trebui sa fie platita de Federatia Romana de Haltere si de Gabriel Sincraian. Astfel, Romania ramane cu 4 medalii la Jocurile Olimpice: una de aur, una de argint si doua de bronz, avand un palmares identic cu cel de la Jocurile Olimpice din 1952, ultima oara cand am luat atat de putine medalii la Jocurile Olimpice de Vara.

Gabriel Sincraian a fost depistat pozitiv, pierzand medalia de bronz, lucru care declanseaza multe consecinte.

Una ar putea fi chiar suspendarea pe viata din sportul pe care il practica. Asta fiindca Sincraian mai fusese gasit dopat si in 2013. Atunci a fost suspendat pe doi ani, insa acum, fiind vorba de o a doua abatere, s-ar putea ca sportivul in varsta  de 27 ani sa nu mai aiba acelasi noroc.

Gabriel Sincraian a fost depistat pozitiv, pierzand medalia de bronz, lucru ce nu afecteaza pozitia in clasament a Romaniei la Jocurile Olimpice.

Aceasta ramane pe locul 47, dat fiind faptul ca clasamentul este dat de numarul medaliilor de aur, primul criteriu de departajare fiind cel al medaliilor de argint si abia al doilea al medaliilor de bronz.

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*