HCM Baia Mare risca eliminarea din faza grupelor Champions League

HCM Baia Mare risca eliminarea din faza grupelor Champions League

HCM Baia Mare risca eliminarea din faza grupelor Champions League

Weekendul trecut s-a disputat cea de-a opta etapa din grupele Champions League in handbalul masculin. Grupa D, din care face parte si HCM Baia Mare, are 10 etape.

Baimarenii au evoluat in deplasare impotriva liderului Motor Zaporoje. Reprezentantii nostri au fost invinsi cu 23-25, la pauza fiind condusi cu 11-14. Bosniacul Karasic a fost golgheterul baimarenilor, cu 8 reusite. Daca elevii antrenati de danezul Lars Waither au fructificat 3 din cele 4 aruncari de la 7 metri acordate, ucrainienii au beneficiat de una singura, nefructificata. In acest moment, Tamas Ivancsik este golgheterul celor de la Baia Mare, cu 40 reusite. El este urmat de Marius Sadoveac, cu 34 goluri.

In grupa D, Motor ramane lider, cu 12 puncte, 3 in fata urmatoarelor 3 clasate, Skjern, Schaffhausen si Baia Mare. Sa spunem insa ca norvegienii de la Skjern vor disputa astazi un meci pe teren propriu impotriva ultimei clasate, Elverum, deja eliminata. Amintim ca din grupele C si D primele doua echipe se califica in play-off, acolo unde vor juca doua meciuri impotriva celuilalt loc calificant din cealalta grupa. Castigatoarele  acestui play-off vor ajunge in optimi.

Trebuie sa fim realisti si sa spunem ca HCM Baia Mare risca eliminarea din faza grupelor Champions League.

Baimarenii mai au de evoluat cu Elverum pe teren propriu si cu Schaffchausen in deplasare. Evident, avem nevoie de doua victorii pentru a spera la calificarea in play-off. In tur am obtinut rezultate de egalitate atat cu Elverum, cat si cu Schaffhausen. Desi din acest sezon s-a stabilit un nou format, care sa permita si echipelor mai slab cotate sa aiba o sansa reala la calificare, iata ca HCM Baia Mare risca eliminarea din faza grupelor Champions League, lucru destul de dezamagitor.

Sa spunem  ca reprezentanta Romaniei in ultimele doua sezoane, HCM Constanta, a ratat calificarea in faza grupelor acestei competitii, fiind eliminata in turneul de calificare. Ultima data cand o echipa din Romania reusea sa se califice in optimile Champions League la handbal masculin se intampla in sezonul 2009-2010. Era vorba despre HCM Constanta.

 

Taguri: , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*