Lotul de gimnastica s-a intors cu doua medalii

Lotul de gimnastica s-a intors cu doua medalii

Lotul de gimnastica s-a intors cu doua medalii

La inceputul saptamanii gimnastii si gimnastele noastre s-au intors de la Campionatele Mondiale de la Glasgow, unele la care nu au prea stralucit.

Cand spunem asta, ne referim in mod special la proba pe echipe. Daca echipa masculina s-a clasat pe locul 14, ratand calificarea directa la Olimpiada de la Rio, cea feminina a dezamagit crunt, clasandu-se abia pe 13. A fost cea mai slaba clasare la un Campionat Mondial din istoria lotului feminin de gimnastica. Joia trecuta, la individual compus am fost reprezentati de Larisa Iordache si Laura Jurca. Larisa a obtinut medalia de bronz, in vreme ce Laura s-a clasat pe pozitia a opta din 24 gimnaste. Notele ambelor sportive au fost mai mari decat la proba pe echipe la toate aparatele.

Ziua urmatoare Cristian Bataga a evoluat la individual compus. Din cei 23 sportivi care au terminat toate cele 6 aparate, romanul s-a clasat antepenultimul, ratand exercitiile la cal cu manere, dar si la bara orizontala. Este drept, nu aveam mari sperante la o medalie de la Bataga, insa locul 21 este dezamagitor. Noroc cu finalele pe aparate. Marian Dragulescu s-a calificat la finala de la sarituri, unde a obtinut medalia de argint. Dragulescu a fost la doar 5 zecimi de nord-coreeanul care a luat aurul, Ri Se-gwang. Este adevarat, nord-coreeanul a avut o nota de 6.4 la dificultatea ambelor sarituri, pe cand Marian a pornit cu 6.0, respectiv 6.2. Mai mult decat atat, Ri Se-gwang a ratat cea de-a doua saritura, obtinand cel mai mic punctaj dintre finalisti, insa, din pacate, nota nu a fost indeajuns de mica incat sa coboare pe pozitia secunda.

Astfel, lotul de gimnastica s-a intors cu doua medalii, una de argint si una de bronz, o consolare palida pentru ratarea de la echipe.

In clasamentul pe medalii lider a fost SUA, Japonia, Rusia si China, acestea fiind cele 4 natiuni care au cucerit mai mult de o medalie de aur. Romania s-a clasat pe pozitia a opta, la egalitate cu nationala Cubei. La Campionatele Mondiale de anul trecut, desfasurate la Nanning, am obtinut doua medalii de argint, clasandu-ne pe locul 9. Ambele medalii au fost cucerite de Larisa Iordache. Atunci ne clasam pe pozitia a patra in proba pe echipe. La Campionatul Mondial de acum doi ani ne-am intors cu o singura medalie: cea de bronz, cucerita tot de Larisa Iordache. Vazand ca si acum lotul de gimnastica s-a intors cu doua medalii si cu aceasta contra-performanta la echipe, Federatia de Gimnastica a inceput sa ia masuri. Astfel, favorit la a prelua lotul feminin este Nicolae Forminte, care le-a mai pregatit pe sportive in urma cu 10 ani.

Taguri: , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*