Medalie de aur pentru Catalina Ponor

Medalie de aur pentru Catalina Ponor

Medalie de aur pentru Catalina Ponor

In perioada 25-27 martie a avut loc Cupa Mondiala de gimnastica artistica de la Doha. Romania s-a intors cu doua medalii, ambele cucerite la feminin.

Pentru prima oara de la Jocurile Olimpice din 2012, Catalina Ponor, in varsta de 28 ani, a evoluat la o competitie europeana. Speram la o prestatie solida din partea ei, care sa-i dea incredere pentru eventualele Jocuri Olimpice de la vara. Si, intr-adevar, Ponor nu a dezamagit, aceasta cucerind chiar medalia de aur la barna.

In calificari Catalina a incheiat prima, primind nota 14.650, la mare distanta, putem spune, de cea de-a doua clasata. In finala Ponor a obtinut aceeasi nota, distanta fata de cea de-a doua clasata, brazilianca Lee de Araujo, fiind chiar mai mare decat in calificari. Prin aceasta medalie de aur Ponor demonstreaza ca a revenit cu succes dupa 3 ani de pauza, insa si dupa operatia avuta la tendonul lui Ahile toamna trecuta.

In afara de aceasta medalie de aur pentru Catalina Ponor, Romania s-a mai intors cu o medalie, nu la fel de stralucitoare.

Cea de-a doua medaliata la aceasta Cupa Mondiala a fost Diana Bulimar, care a obtinut argintul la sol. Bulimar a incheiat la o distanta destul de  mare in spatele medaliatei cu aur, elvetianca Giulia Steingruber, insa si la o distanta linistitoare fata de medaliata cu bronz, unguroaica Zsofia Covacs. In finala la sol a mai fost si Dora Vulcan. Din pacate, ea a terminat pe ultimul loc, la egalitate cu nemtoaica Sarah Voss.

Aceasta medalie de aur pentru Catalina Ponor, dar si argintul cucerit de Diana Bulimar, pot oferi incredere gimnastelor Romaniei in perspectiva calificarilor la Jocurile Olimpice, acestea desfasurandu-se in mai putin de o luna.

Daca am mentionat ultimul loc ocupat de Dora Vulcan la sol, sa spunem ca aceasta a evoluat si la barna, nereusind insa sa se califice in finala. In schimb, atat Dora Vulcan, cat si Diana Bulimar, s-au calificat in finala la paralele. Cele doua au obtinut pozitiile 6, respectiv 7. La masculin n-am avut niciun reprezentant nici in finale, insa nici in calificari.

Taguri: , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*