Medalie de aur pentru Romania la CM de kaiac-canoe

Medalie de aur pentru Romania la CM de kaiac-canoe

Medalie de aur pentru Romania la CM de kaiac-canoe

Intre 19 si 23 august s-a desfasurat Campionatul Mondial de Canoe sprint. Competitia a avut loc in Milano, Italia.

25 a fost numarul tarilor care au cucerit medalii la acest Campionat Mondial, Romania clasandu-se pe 12, la egalitate cu Bulgaruia si Slovacia. Mai precis, a fost obtinuta o  medalie de aur pentru Romania la CM de kaiac-canoe. Echipajul care l-a obtinut a fost cel de canoe 4, format din Leonid Carp, Petre Condrat, Josif Chirila si Stefan Andrei Strat. Acestia au dominat cursa de 1000 metri de duminica dimineata de la cap la coada, castigand cu timpul de 3:23:202. La sase sutimi distanta a sosit echipajul Ucrainei, iar la mai bine de o secunda cel al Ungariei.

Din pacate, aceasta medalie de aur pentru Romania la CM de kaiac-canoe a fost singura obtinuta de sportivii nostri.

Foarte aproape de podium a fost Florentina Caminescu, aceasta sosind a patra in proba de kaiac pe distanta de 1000 metri. Din pacate, avem vesti si mai putin bune, acestea venind de la campionii mondiali en-titre la canoe pe distanta de 1000 metri, Liviu Dumitrescu si Victor Mihalachi. Acestia nu au fost in apele lor, daca putem spune asa, ratand calificarea in finala si, totodata, prezenta directa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro de anul viitor. Cei doi vor mai avea insa o sansa de a se califica la Olimpiada: Campionatele Europene de anul viitor. Anul acesta a fost un an care trebuie uitat cat mai repede de catre Dumitrescu si Mihalachi.

Belarus a fost cea mai prolifica natiune la Campionatul Mondial de la Milano, cucerind 10 medalii, dintre care 5 de aur, doua de argint si 3 de bronz. Ea a fost urmata in clasament de Germania, care a cucerit tot 10 medalii, insa doar 4 de aur, doua de argint si 4 de bronz. Ultima pozitie a podiumului a fost ocupata de Ungaria, cu 3 medalii de argint, 6 de argint si 4 de bronz. Romania a fost una dintre cele 8 natiuni care a obtinut o singura medalie, insa faptul ca aceasta a fost de aur a ajutat sa urce in clasament.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*