Misiune dificila pentru Viitorul Constanta in UEFA Youth League

Misiune dificila pentru Viitorul Constanta in UEFA Youth League

Misiune dificila pentru Viitorul Constanta in UEFA Youth League

In a treia editie a UEFA Youth League reprezentanta noastra este Viitorul Constanta, formatie care are sansa de a ajunge in play-off.

Fata de primele doua editii, cand doar formatiile ce participau in Champions League se regaseau si in UEFA Youth League, acum s-a schimbat formatul. Astfel, castigatoarele din campionate mai slab cotate, cum este cazul Romaniei, sunt nevoite sa joace doua runde, pentru ca apoi sa ajunga in play-off. Acolo, celor 8 castigatoare din a doua runda li se vor alatura cele 8 formatii care termina pe prima pozitie in faza grupelor. Cele 32 formatii de aici sunt reprezentantele la tineret ale celor 32 echipe din faza grupelor Champions League, indiferent de ce au facut acestea sezonul trecut. Pare aiurea, insa deocamdata acesta este regulamentul. Dar poate ca in cativa ani se va schimba formatul, astfel incat UEFA Youth League sa fie total independenta de UEFA Champions League.

Revenind la Viitorul Constanta, sa spunem ca aceasta a reusit sa treaca in prima runda de Minsk, dupa 2-2 in tur si 5-1 in retur. In ambele manse insa, primele goluri au fost inscrise de formatia bielorusa, care a condus la pauza. Pentru constanteni au inscris Razvan Marin de 3 ori, doua goluri venind din penalty, Florinel Coman de doua ori, Robert Grecu si Andrei Cobanu.

In returul rundei secunde insa va fi o misiune dificila pentru Viitorul Constanta in UEFA Youth League.

Adversara in aceasta runda este Pribram. Formatia ceha s-a impus ieri pe teren propriu cu 2-0, golurile fiind primite in minutele 33 si 72. Ca si cum asta nu ar fi fost suficient, Florinel Coman a fost eliminat cu 4 minute inainte de final si va lipsi in returul programat pe 25 noiembrie, la ora 18:00. Exista insa si o parte buna, datatoare de speranta in vederea returului si anume ca Viitorul a avut 13 suturi pe spatiul portii, fata de doar 3 ale adversarei. Daca ne uitam la aceasta statistica, ni se pare ca nu va fi o asa misiune dificila pentru Viitorul Constanta in UEFA Youth League. Speram ca publicul constantean sa-si aduca si el contributia, venind in numar cat mai mare la stadion. In prima editie a UEFA Youth League, am avut-o ca reprezentanta pe Steaua, care a terminat pe pozitia a treia in faza grupelor.

Taguri: , , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*