Nationala feminina U17 este in semifinale la CE handbal

Nationala feminina U17 este in semifinale la CE handbal

Nationala feminina U17 este in semifinale la CE handbal

Sportul romanesc realizeaza o noua performanta demna de remarcat. Este vorba despre junioarele handbalului romanesc, care au ajuns pana in semifinalele Campionatului European U17.

In grupa initiala, Romania le-a avut ca adversare pe Rusia, Germania si Spania. Ce-i drept, romancele au avut mult noroc, calificandu-se cu doar doua puncte. Pe prima pozitie a terminat Rusia, cu maximum de puncte, Romania, Spania si Germania fiind la egalitate. Tricolorele au debutat cu ibericele, pe care le-au invins cu 29-20, la pauza diferenta fiind doar de doua goluri in favoarea noastra. Goalkeeperul Hosu a avut interventii salvatoare, fiind desemnata cea mai buna jucatoare a Romaniei in acel meci. A urmat disputa cu Germania, pierduta cu scorul de 27-30, la pauza nemtoaicele conducand cu 16-10. Din cele 3 meciuri din grupa, Rusia a avut cea mai grea misiune impotriva Romaniei, castigand la doar doua goluri diferenta, scor 29-27, desi la pauza era 16-11. Astfel, am avut cel mai bun golaveraj dintre cele 3 echipe cu doua puncte.

Nationala feminina U17 este in semifinale la CE handbal dupa ce s-a clasat pe locul secund si in grupa principala.

In afara Rusiei, din grupa au mai facut parte Slovenia si Suedia, care au remizat in grupa initiala, venind cu un punct in grupa principala. Si cu acela au ramas, ambele fiind invinse de Romania si Rusia. In primul meci din grupa principala, Romania a trecut de Slovenia fara probleme, scor 34-25. Tot fara emotii a depasit-o si pe Suedia, scor 28-21. Golgheterele tricolorelor in cele 5 meciuri au fost Popescu in meciul cu Spania, Petrus si Tirca impotriva Germaniei, aceeasi Tirca  impotriva Rusiei, dar si a Sloveniei si a Suediei.

Astfel, nationala feminina U17 este in semifinale la CE handbal, acolo unde o va intalni pe Danemarca.

Aceasta a terminat grupa principala la egalitate de puncte cu Ungaria. Partida va avea loc vineri, incepand cu ora 21:30.

 

Taguri: , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*