O noua victorie pentru Energia Targu-Jiu in Europe Cup

O noua victorie pentru Energia Targu-Jiu in Europe Cup

O noua victorie pentru Energia Targu-Jiu in Europe Cup

Energia Targu-Jiu surprinde in mod placut in editia inaugurala a FIBA Europe Cup, chiar daca pentru asta isi sacrifica parcursul din campionat.

Astazi am asistat la o noua victorie pentru Energia Targu-Jiu in Europe Cup. Mai mult, aceata a dominat de la cap la coada, impunandu-se pe teren propriu in fata celor de la Astana cu 89-72. Echipa noastra a luat un avantaj linistitor inca din primul sfert, la sfarsitul lui conducand cu 24-14. Nici in al doilea sfert gorjenii nu au cedat initiativa, impunandu-se cu 28-19. Cu un asemenea avantaj la pauza, gazdele au abordat mai lejer repriza a doua. In consecinta, au pierdut sfertul 3 cu 17-19, in ultimul inregistrandu-se o remiza. Americanul Porter Troupe a adus nu mai putin de 31 puncte pentru Targu-Jiu. Factorul hotarator a fost la aruncarile de 3 puncte, gorjenii reusind 9 din 18, cazacii 6 din 27.

In celalalt meci al serii, AEK Larnaca a trecut de Sigal Prishtina cu 101-84.

Astfel, in clasament conduce Energia Targu-Jiu, cu 6 puncte, urmata de Astana, Prishtina si AEK Larnaca, echipe ce au 4 puncte. Sa spunem ca in grupele principale, echivalentul saisprezecimilor, se califica primele doua echipe din fiecare grupa, plus primele 4 de pe locurile 3 cu cel mai bun punctaj. Runda saisprezecimilor va incepe pe 16 decembrie si se va incheia pe 3 februarie, constand in 8 grupe a cate 4 echipe.

Cu o noua victorie pentru Energia Targu-Jiu in Europe Cup, aceasta este calificata, sansele fiind extrem de mari sa o faca direct.

Este insa imposibil ca gorjenii sa termine pe ultimul loc, iar daca ar fi pe pozitia a treia cu siguranta ar fi printre cele mai bune 4 echipe. Saptamana viitoare Energia Targu-Jiu va juca pe terenul celor de la Prishtina, echipa pe care a invins-o in prima runda cu scorul de 87-72. Cealalta victorie a gorjenilor a fost in deplasarea de la Larnaca, invingand formatia cipriota la o diferenta de 4 puncte. Ar fi fenomenal ca echipa romaneasca sa obtina maximum de victorii in grupa, insa s-ar putea ca, odata asigurata calificarea directa, aceasta sa-si conserve energia pentru campionat.

Taguri: , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*