Olimpia Cluj este in saisprezecimile Champions League

Olimpia Cluj este in saisprezecimile Champions League

Olimpia Cluj este in saisprezecimile Champions League

Olimpia Cluj domina categoric campionatul Romaniei de la infiintare, acest lucru observandu-se si in Europa. Daca in precedentele doua editii ale Ligii Campionilor nu a reusit sa treaca de grupele de calificare, acum Olimpia Cluj este in saisprezecimile Champions League.

Grupa de calificare s-a desfasurat in Slovenia, clujencele avandu-le ca adversare pe Parmu din Estonia, Ekonomist din Muntenegru si Pomurje din Slovenia. In prima partida Olimpia a invins formatia estona cu scorul de 4-0. Marcatoarele erau Alexandra Lunca de doua ori, Andrea Voicu si Corina Corniciuc Olar. In al doilea meci Olimpia s-a distrat cu Ekonomist, invingand-o cu 6-1. Scorul era deschis abia in minutul 39 de catre Loredana Popa. Un minut mai tarziu muntenegreanca Sanja Nedic si-a inscris autogol. Clujencele au mai punctat de doua ori in prelungirile primei reprize, prin Andreea Corduneanu si Andrea Voicu. Dupa ce muntenegrencele marcau si ele golul de onoare, Alexandra Lunca inchidea tabela, marcand de doua ori. In ultimul meci din grupa, cel contra slovencelor, Olimpia Cluj a castigat cu 2-0, marcatoare fiind Lidia Havristiuc si Andrea Voicu.

Astfel, Olimpia Cluj este in saisprezecimile Champions League, tragerea la sorti pentru aceasta faza urmand a avea loc pe 20 august.

Clujencele sunt la cea de-a treia participare in saisprezecimi. Prima a avut loc chiar la prima sa participare. In grupa de calificare a trecut fara probleme de Sarajevo, Gintra Universitetas si Atasehir Belediyesi. Din pacate, in saisprezecimi a avut ghinionul de a juca impotriva lui Olympique Lyon, invinsa fiind cu scorul general de 0-12. A doua calificare in aceasta faza a venit sezonul urmator, in 2012-2013, in grupa trecand de Birkirkara, Glentoran si 1 de Dezembro. Olimpia a avansat chiar in optimi, dupa ce s-a impus in extra-time in fata austriecelor de Neulengbach. Acolo a intalnit formatia italiana Torres Calcio, invinsa fiind cu scorul general de 1-7.

In saisprezecimi vor intra in competitie si cele mai bune 24 echipe din tarile de top. Romania se afla pe locul 22 in acest moment in clasamentul coeficientilor privind echipele de club, de sezonul viitor primele 12 avand dreptul sa inscrie doua echipe in Champions League.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*