Olimpia Cluj incepe cu dreptul in calificarile Ligii Campionilor

Olimpia Cluj incepe cu dreptul in calificarile Ligii Campionilor

Olimpia Cluj incepe cu dreptul in calificarile Ligii Campionilor

Daca la masculin nu mai avem nicio reprezentanta, nu la fel se poate spune si despre competitia feminina. Campioana Romaniei, Olimpia Universitatea Cluj, este prezenta in calificari. Este a saptea editie in care competitia a fost denumita Champions League si a 15-a in total.

Formatiile din Germania domina copios aceasta competitie, 9 din cele 14 editii fiind castigate de echipe din aceasta tara. Grupa din care face parte Romania in acest sezon se joaca in Slovenia, adversare fiind Pomurje, reprezentanta tarii gazda, Parnu din Estonia si Ekonomist din Muntenegru.

Olimpia Cluj incepe cu dreptul in calificarile Ligii Campionilor, trecand de Parnu cu scorul de 4-0.

Marcatoarele clujencelor au fost Alexandra Lunca de doua ori, Andrea Voicu si Corina Corniciuc Olar. Joi Olimpia Cluj va avea ca adversara formatia muntenegreana, duminica intalnind gazda competitiei. Cum doar prima formatie din grupa se califica mai departe, faptul ca Olimpia Cluj incepe cu dreptul in calificarile Ligii Campionilor nu inseamna ca aceasta este ca si calificata. In celalalt meci din grupe, Pomurje a invins-o pe Ekonomist tot cu scorul de 4-0. Muntenegrencele au participat in calificarile Champions League acum doua sezoane, cand au fost ciuca batailor, dar si sezonul trecut, cand au obtinut doua puncte. Cat despre Pomurje, editia trecuta a reusit sa castige o grupa cu MTK Ungaria si aceleasi Parnu si Ekonomist. Impotriva unguroaicelor a fost invinsa cu 1-2, castigand celelalte doua partide cu 4-0. In saisprezecimi a fost invinsa de Torres Calcio, din Italia, cu scorul general de 3-7.

Sezonul trecut, Olimpia Cluj nu a reusit sa treaca de calificari, sau de faza grupelor, cum vreti sa-i spuneti, terminand pe locul secund o grupa cu Raheny United, NSA Sofia si Hibernians. Asta desi a acumulat 6 puncte, iar pozitia a doua putea duce si ea in saisprezecimile Champions League. In acea faza se calificau insa doar cele mai buna doua echipe de pe locul secund, iar Olimpia Cluj s-a clasat a treia. Pe pozitia a doua a fost chiar Pomurje. Speram ca formatia slovena sa nu ne mai “puna capac” si de aceasta data. Tragerea la sorti a saisprezecimilor va avea loc pe 20 august, turul saisprezecimilor jucandu-se pe 7-8 octombrie, returul avand loc o saptamana mai tarziu.

 

Taguri: , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*