Poli Timisoara castiga in primul tur preliminar din Cupa EHF

Poli Timisoara castiga in primul tur preliminar din Cupa EHF

Poli Timisoara castiga in primul tur preliminar din Cupa EHF

Ieri am avut parte de primele meciuri din acest sezon in handbalul european. Este vorba despre calificarile pt. Champions League la feminin, dar si despre primul tur preliminar in Cupa EHF la masculin.

Daca in prima competitie nu am avut nicio reprezentanta, nu la fel putem spune si despre a doua. Este vorba despre SCU Poli Timisoara, adversari fiind estonii de la Polva Serviti. Sezonul trecut formatia estona a ajuns in optimille Challenge Cup. Singura participare a Timisoarei in Europa venea in sezonul 2007-2008, cand ajungea in sferturile de finala ale Challenge Cup.

Poli Timisoara castiga in primul tur preliminar din Cupa EHF la o diferenta de 4 goluri, scor 26-22.

Meciul s-a disputat in sala Constantin Jude, din Timisoara. Emotiile au fost risipite inca de la pauza, cand timisorenii conduceau cu 5 goluri diferenta. Lasica si Lazarov au fost golgheterii banatenilor, fiecare avand 6 goluri. Timisoara a avut 5 aruncari de la 7 metri, fructificand 4, in vreme ce estonii au transformat jumatate din cele 4 aruncari. Returul va avea loc pe 10 septembrie. Daca va trece in turul al doilea preliminar, Poli Timisoara va juca impotriva OIF Arendal din Norvegia, formatie care a mai participat in Cupa EHF in sezoanele 2013-2014 si 2015-2016, in ambele randuri pierzand in al treilea tur preliminar. In editia 2010-2011 Arendal o intalnea pe Stiinta Bacau in sferturile Challenge Cup, bacauanii pierzand la 3 goluri diferenta in deplasare, castigand insa pe teren propriu la o diferenta de 9 goluri.

Poli Timisoara castiga in primul tur preliminar din Cupa EHF, fiind foarte aproape sa obtina calificarea, insa nu va fi singura echipa romaneasca din turul II preliminar.

Aici va intra si CSM Bucuresti, care va intalni castigatoarea dintre Creteil si Zamet. In partida disputata ieri, croatii de la Zamet au invins in deplasare cu 32-29. Sezonul trecut CSM Bucuresti se califica in faza grupelor Cupei EHF, in vreme ce ultima participare europeana a celor de la Zamet a venit in editia 2012-2013, cand era eliminata chiar in prima runda. Creteil era o formatie puternica in anii 2000, insa sezonul 2008-2009 a fost ultimul din Europa pentru formatia franceza.

 

Taguri: , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*