Premiera negativa in gimnastica feminina

Premiera negativa in gimnastica feminina

Premiera negativa in gimnastica feminina

Weekendul trecut a debutat Campionatul Mondial de gimnastica de la Glasgow. Echipa feminina a Romaniei trebuia sa se califice in finala pentru a merge direct la Olimpiada de la Rio.

Pentru prima oara in istoria Campionatelor Mondiale insa, cel putin din 1970, de cand s-au introdus calificarile, Romania nu s-a calificat in ultimul act, nefiind nici macar pe aproape sa realizeze acest lucru. De la ccompetitie au lipsit Catalina Ponor, care a suportat o operatie zilele trecute, plus Anamaria Ocolisan, care s-a accidentat la glezna chiar la antrenamentele de la sarituri. Astfel, sportivele care au concurat pentru nationala Romaniei au fost Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurca, Andreea Iridon si Silvia Zarzu. Din cele 5 sportive, 4 au ratat executiile la paralele, neputand sa atraluceasca nici la celelalte aparate.

In final, Romania a terminat pe locul 13, rezultatul fiind de departe o premiera negativa in gimnastica feminina.

Larisa Iordache si Laura Jurca s-au calificat in finala la individual compus, una care se va desfasura marti. Pentru a se putea califica la Olimpiada de la Rio, Romania trebuie sa termine intre primele 4 echipe la turneul pre-olimpic care va avea loc anul viitor. Adversare vor fi echipele ce s-au clasat pe locurile 9-16 aici, adica Brazilia, Franta, Belgia, Germania, Australia, Coreea de Sud si Elvetia.

Evident, aceasta premiera negativa in gimnastica feminina a socat toata suflarea acestui sport. Presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, a afirmat ca, daca fetele concurau cum au facut acum cateva saptamani la Cupa Novara din Italia, castigata de noi, cu siguranta rezultatul era unul mult mai bun. Romania a fost in prim-planul gimnasticii mondiale pana la Olimpiada din 2004. Apoi, lucrurile au luat o intorsatura neplacuta. Sigur, am mai avut cateva sclipiri, dar palide.

Lotul masculin de gimnastica va evolua astazi (luni) in calificari, pentru ca miercuri speram sa evolueze in finala pe echipe. Finala la individual-compus are loc vineri, iar cele pe aparate vor fi in weekend. Reprezentantii nostri la Campionatul Mondial de la Glasgow sunt Marian Dragulescu, Andrei Ursache, Laurentiu Nistor, Cristian Bataga si Andrei Munteanu.

 

 

Taguri: , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*