Primul succes pentru Steaua in Eurocup

Primul succes pentru Steaua in Eurocup

Primul succes pentru Steaua in Eurocup

La mijlocul acestei saptamani s-a desfasurat cea de-a doua etapa a Eurocup, competitia de baschet masculin. Aici avem si noi o reprezentanta. Este vorba despre Steaua CSM EximBank, cunoscuta si sub numele de CSA Steaua Bucuresti.

Este debutul Stelei sub aceasta denumire intr-o competitie din Europa, drept pentru care aceasta a fost plasata in ultima urna, cea de-a sasea. Bucurestenii se afla in grupa D din cea de-a doua conferinta, alaturi de UNICS Kazan (Rusia), Aris BC (Grecia), Trabzonspor (TUR), Buducnost (MNE) si Banvit (TUR). In prima conferinta se afla formatiile din campionatele de top ale Europei. In grupele principale, numite si saisprezecimi, se vor califica primele 4 echipe din fiecare grupa de 6. Sezonul trecut Asesoft Ploiesti a fost reprezentanta Romaniei in Eurocup, aceasta fiind eliminata in faza saisprezecimilor de finala.

In prima runda Steaua a fost invinsa cu 68-94 de catre UNICS Kazan, reprezentanta noastra castigand, totusi, sfertul al treilea. Aleksandar Rasic a marcat cele mai multe puncte pentru stelisti: 12 la numar. Ieri a avut loc primul succes pentru Steaua in Eurocup, aceasta trecand pe teren propriu cu 76-71 de Trabzonspor. Gazdele au castigat 3 din cele 4 sferturi, pierzandu-l pe al treilea la o diferenta de 4 puncte. Titus Nicoara a fost cel mai bun marcator al echipei antrenate de Hristu Sapera, cu 18 puncte.

Dupa doua etape, Steaua se afla pe al cincilea loc. Din aceasta grupa insa, doar UNICS Kazan a obtinut doua victorii. Patru echipe au o victorie si o infrangere, in vreme ce Banvit a suferit doua infraangeri. Saptamana viitoare stelistii vor juca pe teren propriu cu Banvit.

Dupa primul succes pentru Steaua in Eurocup, ar fi bine ca al doilea sa vina etapa imediat urmatoare.

Intuim insa ca nu va fi un meci deloc usor pentru formatia romaneasca, Banvit pierzand la doar 7 puncte pe teren propriu contra celor de la UNICS Kazan. Saptamana viitoare va incepe si editia inaugurala a FIBA Eurocup, o competitie de al treilea nivel in Europa. Acolo avem doua echipe: Energia Targu Jiu si BC Timisoara.

Taguri: , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*