Rezultat bun pentru nationala de handbal a Romaniei in pregatiri

Rezultat bun pentru nationala de handbal a Romaniei in pregatiri

Rezultat bun pentru nationala de handbal a Romaniei in pregatiri

Cu doar o saptamana inaintea meciului oficial cu Finlanda, din preliminariile Campionatului Mondial, nationala de handbal masculin a Romaniei a disputat un meci amical contra Serbiei.

Romania mai intalnise Serbia de doua ori, in urma cu 4 ani, tricolorii impunandu-se de fiecare data. A fost 38-28 in preliminariile Campionatului Mondial, pentru ca in meciul amical, disputat tot pe 29 decembrie, Romania sa castige cu 25-24. Aseara era foarte aproape ca elevii lui Aihan Omer sa obtina o alta victorie, la pauza conducand cu 17-13. In a doua repriza sarbii s-au impus cu acelasi scor, scorul final fiind 30-30.

Pana la urma, a fost un rezultat bun pentru nationala de handbal a Romaniei in pregatiri, avand in vedere ca tricolorii aveau sansa a doua la casele de pariuri.

Cea mai mare diferenta pe parcursul partidei a fost de 5 goluri, una in prima, cealalta in cea de-a doua repriza. La 3 minute dupa pauza, romanii au avut o cadere in joc, permitandu-le sarbilor sa marcheze 4 goluri la rand. Cel mai bun marcator al Romaniei a fost Csepreghi, autor a 6 goluri. Acest rezultat bun pentru nationala de handbal a Romaniei in pregatiri a fost obtinut si datorita goalkeeperului Irimus, care a parat 10 mingi, fata de cele 5 ale lui Djukanovic, portarul sarbilor. Partida dintre Serbia si Romania s-a disputat in Belgrad, in fata a 1 500 spectatori.

A fost o partida incurajatoare in vederea preliminariilor Campionatului Mondial, o competitie care se va relua pe 6 ianuarie 2016. Atunci Romania va juca in deplasare in fata Finlandei, pentru ca pe 10 ianuarie sa urmeze returul cu nordicii. Pe 14 ianuarie vine meciul critic cu Austria, pe 16 ianuarie incheind aceasta prima faza a grupelor cu un meci in Italia. In momentul de fata, Romania se afla pe pozitia secunda, in conditiile in care pentru faza secunda a grupelor se califica doar prima clasata. In tur austriecii ne-au invins cu 27-24. Daca ne vom califica, vom juca in play-off in luna iunie a anului viitor.

Taguri: , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*