Rezultatele juniorilor romani la competitiile internationale de handbal

Rezultatele juniorilor romani la competitiile internationale de handbal

Rezultatele juniorilor romani la competitiile internationale de handbal

In precedentele doua saptamani s-au desfasurat doua turnee finale de juniori, respectiv junioare, la care a fost prezenta si Romania. Rezultatele juniorilor romani la competitiile internationale de handbal au fost mai bune la masculin decat la feminin.

La Campionatul European sub 19 ani, Romania a fost in grupa C, cu Suedia, Ungaria si Franta, terminand pe ultimul loc. Dupa o infrangere  cu 24-31 impotriva Frantei si una cu 20-24 contra Ungariei, a venit o victorie cu 21-14 impotriva Suedia. Astfel, Romania a mers in turul invinsilor, alaturi de Franta, ocupanta locului 3, dar si de Portugalia si Belarus, ocupantele pozitiilor 3 si 4 din grupa D. Romancele le-au invins cu 38-25 pe bieloruse, remizand cu Portugalia, clasandu-se pe locul 2 in aceasta grupa a invinsilor.

Astfel, Romania urma sa ocupe unul din locurile 9, 10, 11 sau 12. In primul meci de clasament, Romania a trecut de Serbia cu 29-24, pentru ca in partida pentru locul 9 sa piarda impotriva Frantei, scor 35-39. Astfel, romancele s-au clasat pe pozitia a zecea. Turneul a fost castigat de Danemarca, echipa care s-a impus in fata Rusiei. La editia precedenta, disputata in urma cu 2 ani, Romania a incheiat pe pozitia a cincea.

Rezultatele juniorilor romani la competitiile internationale de handbal in aceasta saptamana au fost ceva mai bune la masculin.

La Campionatul Mondial sub 21 ani, Romania, care nu a participat la precedentele doua editii, a sosit pe locul 2 intr-o grupa cu Spania, Qatar, Portugalia, Serbia si Angola. Dupa doua victorii si doua remize, pentru romani a venit meciul impotriva Spaniei, in urma caruia castigau grupa daca se impuneau. Din pacate, “tricolorii” au pierdut cu 18-23. Astfel, in optimi i-au intalnit pe tunisieni, pe care i-au invins cu 29-27, in sferturi pierzand insa cu 20-30 impotriva Frantei.

In meciul pentru locurile 5-8, “tricolorii” nu s-au descurcat deloc bine. In prima partida au pierdut impotriva Suediei, campioana en-titre, la 12 goluri diferenta, la pauza diferenta fiind doar de 3 goluri. In meciul pentru locul 7, Romania a pierdut din nou cu Spania, de aceasta data la un singur gol diferenta, scor 29-30. Astfel, Romania a incheiat pe 8, turneul fiind castigat de Franta, care a trecut in finala de Danemarca.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*