Romani cu cele mai mari sanse la medalii la Olimpiada

 

Romani cu cele mai mari sanse la medalii la Olimpiada

Romani cu cele mai mari sanse la medalii la Olimpiada

In dimineata de 6 august va incepe in mod oficial editia cu numarul 28 a Jocurilor Olimpice de vara.

La aceasta editie Romania are cel mai slab lot din ultimii ani, sanse la medalii nefiind prea multe. In 2012 sportivii romani au obtinut 9 medalii, dintre care doua de aur. Acum Sandra Izbasa, care a obtinut una dintre cele doua medalii de aur, nu mai participa, in vreme ce Alin Moldoveanu, celalalt medaliat, nu s-a calificat direct, primind un wildcard. Acum speram macar la o medalie de aur, desi nu suntem favoriti la niciun sport, conform cotelor de la casele de pariuri.

Avem insa doi reprezentanti romani cu cele mai mari sanse la medalii la Olimpiada de la Rio

De  fapt, e usor gresita sintagma ”doi romani” deoarece cea mai mare speranta ne-o punem in echipa de spada feminin, formata din Ana Maria Branza, Simona Gherman si Simona Pop. Echipa Romaniei porneste cu a doua sansa, dupa cea a Chinei. Celalalt sportiv roman care are sanse mari la o medalie, poate chiar cea de aur, este gimnastul Marian Dragulescu, in varsta de 35 ani, care va concura la sarituri, dar si la sol. Acesta porneste tot cu sansa a doua, insa in acest moment nu se afla in cea mai buna forma fizica, din cauza unei viroze, care l-ar putea tine departe de competitie.

In afara celor doi romani cu cele mai mari sanse la medalii la Olimpiada, mai avem cateva sperante la un loc pe podium.

Aici ne referim in special la judoka Andreea Chitu, castigatoare a medaliei de aur anul trecut la Jocurile Olimpice Europene, insa si la Corina Caprioriu, care, totusi, are sanse mai mici decat Chitu. De ce nu, poate si Catalina Ponor ne va face o surpriza frumoasa, cucerind o medalie la barna. Echipa de handbal feminin are si ea sansele ei la o medalie, insa, avand in vedere ultimele meciuri amicale, nu am vedea-o in semifinale. Florin Mergea si Horia Tecau pornesc cu a sasea sansa la cucerirea unei medalii de aur la dublu masculin, cu aceeasi sansa pornind si Elena Vuc la wrestling. In fine, la tenis de masa echipa Romaniei porneste cu a zecea sansa, in vreme ce Elizabeta Samara este cotata cu sansa a noua.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*