Romania a castigat medalia de bronz la CM handbal feminin

Romania a castigat medalia de bronz la CM handbal feminin

Romania a castigat medalia de bronz la CM handbal feminin

Semifinala dintre Romania si Norvegia a fost, de fapt, adevarata finala a Campionatului Mondial de handbal feminin, lucru confirmat ieri.

Din pacate, fetele noastre au pierdut acea semifinala dupa extra-time, desi aveau o mare sansa de a o castiga in timpul regulamentar. Ieri nordicele nu au avut nicio problema in a trece de Olanda in finala mare, scor 31-23. Cateva ore mai devreme, romancele se impuneau in finala mica, in fata Poloniei, cu 31-22. Cristina Neagu a fost principala marcatoare a meciului, avand 10 goluri, dintre care 7 doar in prima repriza. Dintre cele 22 Campionate Mondiale gazduite in sala, Romania fusese pana acum de 3 ori pe podium, ultima oara in 2005, cand a pierdut finala contra Rusiei.

Romania a castigat medalia de bronz la CM handbal feminin, insa performantele romancelor nu s-au oprit aici.

Datorita celor 10 goluri din finala mica, dar mai ales a celor 15 goluri din sfertul de finala cu Danemarca, Cristina Neagu a devenit principala marcatoare a turneului. Ultima reprezentanta a noastra care devenea golghetera Campionatului Mondial, la egalitate cu alte doua jucatoare, era Carmen Amariei in 1999. Cristina Neagu a fost aleasa, de asemenea, cea mai buna jucatoare a turneului, dar si cel mai bun inter stanga. Nu a fost singura jucatoare a Romaniei prezenta in echipa ideala a turneului. Valentina Ardean-Elisei a fost aleasa cea mai buna extrema stanga.

Datorita faptului ca Romania a castigat medalia de bronz la CM handbal feminin ne-am calificat la turneul pre-olimpic.

Partea proasta este ca am picat intr-o grupa dificila, cu Danemarca, Muntenegru si Uruguay, in conditiile in care primele doua se califica la Olimpiada. Partea buna este ca Romania ar putea gazdui jocurile din aceasta grupa. Daca vom juca insa cum am facut-o in fazele finale de la acest Campionat Mondial, avem toate sansele sa ne calificam la Jocurile Olimpice. Nationala Romaniei a mai participat la Olimpiada in 3 randuri: in 1976, 2000 si 2008.

 

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*