Romania a cucerit patru medalii la CE tenis de masa

Romania a cucerit patru medalii la CE tenis de masa

Romania a cucerit patru medalii la CE tenis de masa

In perioada 18-23 octombrie s-a desfasurat o noua editie a Campionatului European de tenis de masa, care a avut loc la Budapesta.

Performera saptamanii pentru Romania a fost Daniela Dodean Monteiro, care, impreuna cu sotul ei, Joao Monteiro, care reprezinta Portugalia, a castigat medalia de aur in proba de dublu mixt. In primul tur si in optimi cei doi nu au avut nicio emotie, impunandu-se in minimum de seturi impotriva perechilor Aleksandr Smirnov/Anna Kirichenko, respectiv Laurens Tromer/Britt Eerkand. In sferturi au aparut primele probleme, Dodean si Monteiro impunandu-se in decisiv in fata perechii Jesus Cantero/Maria Xiao.

Adversari in semifinale au fost doi romani: Bernadette Szocs si Ovidiu Ionescu, sotii Monteiro castigand in minimum de seturi. In finala am asistat la un adevarat thriller, adversari fiind suedezii Mattias Karlsson si Matilda Ekholm. Primele doua seturi au fost castigate de suedezi, Dodean si Monteiro reusind insa o revenire de senzatie, impunandu-se cu 14-12 in decisiv. Cat despre Bernadette Szocs si Ovidiu Ionescu, acestia au obtinut medalia de bronz, intrucat la Campionatul European de la Budapesta nu s-a disputat finala mica.

Romania a cucerit patru medalii la CE tenis de masa, celelalte doua fiind aduse la simplu feminin, respectiv dublu feminin.

In proba feminina de simplu Elizabeta Samara a obtinut medalia de bronz. Aceasta era insa la un pas de a fi eliminata inca din prima runda, condusa fiind cu 1-3 la seturi de sarboaica Aneta Maksuti. Seturile 5 si 6 au fost castigate de Samara cu 12-10, iar cel de-al saptelea cu 11-2. In runda secunda tensiunea nu a mai fost atat de mare, Samara invingand-o cu 4-1 pe spanioloaica Galia Dvorak. Acelasi scor s-a inregistrat si in optimi in fata nemtoaicei Sabine Winter, in vreme ce in sferturi romanca a invins-o cu 4-2 pe o alta nemtoaica, Kristin Silbereisen. In semifinale insa, Samara a fost invinsa in decisiv de asiatica cu cetatenie portugheza Yu Fu.

In proba de dublu feminin, Daniela Dodean a facut pereche cu Elizabeta Samara. In saisprezecimi, optimi si sferturi cele doua au pierdut un total de doua seturi. In semifinale insa, romancele au pierdut cu nemtoaicele Solja Petrissa si Xiaona Shan. Si la masculin am avut cativa reprezentanti, care nu au reusit insa rezultate notabile.

Astfel, Romania a cucerit patru medalii la CE tenis de masa, acestea putand fi mai stralucitoare daca nu intalneau pe drum asiatice cu diverse cetatenii.

Sincer, ni se pare o bataie de joc ca, stiind modul in care domina asiaticele tenisul de masa, Federatia Internationala de tenis de masa sa permita, totusi, ca acestea sa participe la Campionatul European.

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*