Romania avanseaza in play-off la handbal masculin

Romania avanseaza in play-off la handbal masculin

Romania avanseaza in play-off la handbal masculin

Calculele hartiei au fost confirmate, iar Romania avanseaza in play-off la handbal masculin. Este vorba de calificarile pentru Campionatul European din 2018.

In prima grupa preliminara, Romania a fost in grupa cu Italia si Kosovo. Echipa noastra a inceput cu doua “antrenamente” in fata lui Kosovo. Meciurile s-au disputat la o distanta de 3 zile, Romania castigand in tur cu 36-24, iar in retur cu 30-16. Cu 6 goluri, Marius Stavrositu a fost golgheter in prima partida, Valentin Ghionea marcand de 8 ori in a doua.

“Dubla” cu Italia a fost mai usoara decat anticipam. In turul desfasurat pe 10 iunie, Romania castiga in deplasare cu 28-22, in returul desfasurat ieri umilindu-i pe italieni, impunandu-ne cu 44-25. In deplasare Marius Novanc a fost golgheter, cu 7 reusite, pe teren propriu avandu-l cel mai bun marcator pe Alexandru Csepreghi, cu 8 goluri, urmat de Andrei Mihalcea, cu 7. Desi Italia este o echipa modesta, ultimele intalniri directe ne-au facut sa privim prima partida, cel putin, cu o oarecare teama.

Romania avanseaza in play-off la handbal masculin, fiind singura formatie cu maximum de puncte din cele 3 grupe preliminarii.

Aceste 4 victorii ne ajuta sa avem moralul ridicat in vederea play-offului, unul care se va disputa in luna aprilie a anului viitor si in care vom intalni una din cele 3 formatii cu cel mai slab punctaj din grupele de calificare la Campionatul European din 2016. Acestea sunt Cipru, Estonia si Kosovo. In mod normal, formatia antrenata de Aihan Omer si Sandu Iacob nu ar trebui sa intampine dificultati impotriva niciuneia dintre aceste 3 adversare. Castigatoarele play-offului vor avansa in faza a doua a preliminariilor, de unde se vor alege echipele calificate la Campionatul European din 2018 din Croatia.

Din celelalte doua grupe preliminarii s-au calificat  Belgia si Luxemburg. Grupa B a fost una foarte echilibrata, Luxemburg, Georgia si Estonia terminand la egalitate de puncte. Sa spunem ca echipa nationala a Romaniei a fost nevoita sa intre inca din primul tur al preliminariilor dupa esecul surprinzator in fata Finlandei, in barajul pentru preliminariile Campionatului European din 2016.

 

Taguri: , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*