Romania – Cehia 0-3, la tineret. La trecutu-ti mare, ioc viitor!

Daca ”tricolorii” mari au facut o figura neasteptat de frumoasa in amicalul cu Uruguay de la Bucuresti, tineretul lui Emil Sandoi s-a facut de ras in fata Cehiei, intr-o partida de verificare disputata la Ploiesti. Romania a pierdut cu scorul de 0-3 un meci in care adversarii au aliniat o echipa cu jucatori mult mai experimentati, dar si mai valorosi decat ai nostri.

Fara stranieri, dar si fara jucatori de Liga 1. Asa a inceput Sandoi partida cu Cehia, dorind sa testeze ”viitoarea” generatie a echipei U21, adica numai jucatori cu varste de 20 de ani sau mai putin. Primul 11 al Romaniei de ieri nu spune multe nici celor mai indarjiti microbisti de la noi, Buzbuchi, Serediuc, Florin Ilie si Benzar fiind cateva din numele cel putin stranii ale ”tricolorilor”.

Doar Costinel Gugu a facut cunostinta cu Liga 1 la Universitatea Craiova si FCM Targu Mures dintre titularii lui Sandoi de ieri, in vreme ce Markus sau Nicolae Stanciu au tinut capetele de afis ale mai multor articole din presa, dar inca nu au apucat sa joace vreun meci de fotbal la un nivel cat de cat inalt.

Cehii, pe de alta parte, au inceput meciul de la Ploiesti cu jucatori deja caliti in prima liga nationala, dar si cu portarul Marek Stech, de la West Ham, sau fundasul Pavel Cmovs, de la NEC Nijmegen. Echipa pregatita de Jakub Dovalil a pus astfel stapanire rapida pe joc si a deschis scorul din minutul 5, prin atacantul Ondrej.

Tot varful lui Mlada a marcat si in minutul 20, ridicand scorul la 2-0, in vreme ce Lecjaks, de la Young Boys Berna, a stabilit scorul final al partidei cu trei minute inainte de pauza. Scor de forfait dupa doar 42 de minute si doar relaxarea si ”binevointa” oaspetilor nostri a facut ca Romario Benzar si compania sa scape doar cu trei ”boabe” incasate.

”Asta este fondul nostru de selectie, acesti jucatori trebuie crescuti, pentru ca, vrem, nu vrem, ei sunt viitorul.” a declarat Emil Sandoi dupa partida cu Cehia. La care noi ne limitam sa replicam ca viitorul suna sumbru si ca am face bine sa ne gandim fie la naturalizari ale unor straini, fie la schimbarea sportului national cu unul la care ne pricepem putin mai bine. Poate popice, poate poker, poate halbere…

Taguri: , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Leave a Reply:

*