Romania e calificata in optimile CM U21 de handbal masculin

Romania e calificata in optimile CM U21 de handbal masculin

Romania e calificata in optimile CM U21 de handbal masculin

Daca la Campionatul European Under 19 de handbal feminin, care se desfasoara in aceste zile, Romania a dezamagit, nu la fel se poate spune si despre prestatia alor nostri la Campionatul Mondial Under 21 de handbal masculin din Brazilia.

Romania face parte din grupa B, impreuna cu Spania, Qatar, Portugalia, Serbia si Angola. In optimi se califica primele 4, “tricolorii” fiind pe pozitia secunda, cu un meci ramas de disputat in grupe. Acestia au 6 puncte, fiind la egalitate cu Spania si Qatar. La 3 puncte in spate sunt Serbia si Portugalia, urmate de Angola, fara niciun punct.

Asadar, suntem siguri de faptul ca Romania e calificata in optimile CM U21 de handbal masculin.

La noapte Romania va juca impotriva Spaniei, finalista editiei trecute, cu o victorie terminand grupa pe primul loc. “Tricolorii” au inceput ezitant, obtinand o remiza in primul joc din grupa contra Portugaliei, scor 26-26, dupa ce la pauza erau condusi la o diferenta de 4 goluri. Apoi au trecut greu de Qatar, scor 32-31, nefiind insa cotati cu prima sansa. A urmat o alta remiza, adversara fiind Serbia, scorul fiind doar 21-21, desi la pauza romanii conduceau la 4 goluri diferenta. In fine, cea mai clara victorie a venit ieri, in fata Angolei, scor 39-29.

Faptul ca Romania e calificata in optimile CM U21 de handbal masculin nu este singurul lucru care trebuie remarcat.

Golgheterul turneului este romanul Nicusor Andrei Negru, lider autoritar cu 39 reusite. Romania a inscris cele mai multe goluri in grupa ei, fiind insa una dintre echipele calificate cu cele mai putine reusite. In optimi Romania va juca impotriva unei reprezentante din grupa A. De aici fac parte Suedia, Belarus, Rusia, Tunisia, Olanda si Paraguay, echipe scrise in ordinea pozitiilor din clasament dupa 4 jocuri. Daca va termina prima in grupa, Romania ar putea juca impotriva Olandei, Tunisiei sau Rusiei. Toate aceste 3 formatii au mai multe goluri inscrise decat Romania.

Jucatorii nostri nu au participat la precedenta editie a Campionatului Mondial Under 21, dar nici la cea din 2011.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*