Romania este ca si calificata la Jocurile Olimpice

Romania este ca si calificata la Jocurile Olimpice

Romania este ca si calificata la Jocurile Olimpice

Dupa partida excelenta facuta aseara, Romania este ca si calificata la Jocurile Olimpice. Dupa cele doua jocuri de astazi vom afla daca vom avea si maine emotii sau daca vom obtine calificarea dupa doua zile.

Romania trebuia sa primeasca dreptul de a gazdui partidele din turneul pre-olimpic, deoarece a fost cea mai bine clasata nationala la Campionatele Mondiale dintre cele 4 participante. In mod inexplicabil insa, Danemarca a primit acceptul de a organiza aceasta grupa. Tricolorele s-au razbunat insa, impunandu-se cu scorul de 32-25. Diferenta putea fi mai mare, cu doua minute inainte de final scorul fiind 32-22. Mai important este insa faptul ca Romania nu a avut nicio emotie pe parcursul partidei, avand controlul in permanenta.

Principala marcatoare a fost Eliza Buceschi, cu 11 reusite. Asta in ciuda faptului ca Buceschi nu a fost apta 100%. O victorie la 10 goluri diferenta sau chiar mai mult era excelenta, insa Romania a cerut time-out in minutul 58, apoi fetele pierzandu-si, probabil, concentrarea. In cealalta partida a grupei, Muntenegru nu a avut nicio problema in fata Uruguayului, dupa cum era de asteptat. Scorul final a fost 34-19, desi la pauza diferenta era de doar 5 goluri.

Romania este ca si calificata la Jocurile Olimpice, astazi ea jucand cu Uruguay, iar Muntenegru cu Danemarca.

Meciul nostru va incepe la 18:45, iar cel al muntenegrencelor la 21:00. Cu siguranta noi nu vom avea nicio  problema cu uruguayencele. In celalalt meci, muntenegrencele pornesc favorite la pariuri in fata danezelor. Daca se vor respecta calculele hartiei, iar Muntenegru nu va pierde, Romania se va califica inca de astazi. In caz contrar, va trebui sa nu pierdem la mai mult de 6 goluri maine, impotriva Muntenegrului. Ar fi cea de-a patra Olimpiada la care selectionata de handbal feminin a Romaniei participa, dupa cele din 1976, 2000 si 2008. La prima editie am obtinut locul 4, in 2000 si 2008 clasandu-ne pe pozitia a saptea din 10, respectiv 12 participante. Daca vom juca la fel ca la Campionatul Mondial, dar si ca in meciul de aseara, vom avea sanse mari la o medalie.

Taguri: , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*