Romania este foarte aproape de calificare dupa meciul cu Grecia

Romania este foarte aproape de calificare dupa meciul cu Grecia

Romania este foarte aproape de calificare dupa meciul cu Grecia

Avem o veste buna si una proasta dupa 8 etape scurse din grupa Romaniei. Cea pozitiva este ca tricolorii au cea mai buna defensiva din aceste preliminari, cea negativa fiind ca ne apartine cel mai prost atac dintre echipele aflate in acest moment pe primele doua locuri din toate grupele.

Lumea din exterior, care nu a vazut meciurile, ar putea spune ca Romania este extrem de pragmatica, avand in vedere ca am obtinut cate o remiza alba in ultimele 3 partide. Este adevarat, faza defensiva merita laudata, chiar daca adversare nu sunt echipe cu nume, insa pe partea ofensiva echipa mai are mult de lucru. In partida cu Grecia, romanii au dominat, insa steril, neavand vreo ocazie importanta de gol.

Romania este foarte aproape de calificare dupa meciul cu Grecia, deoarece in cealalta partida de ieri care ne interesa, Irlanda de Nord ne-a ajutat foarte mult, obtinand o remiza contra Ungariei.

Golul egalizator al nord-irlandezilor a venit in prelungirile partidei. Un gol care, practic, ne califica la EURO 2016. Teoretic insa, mai avem mult de tras pana a ajunge acolo. In cele doua meciuri din octombrie, Romania va juca pe teren propriu cu Finlanda, ultimul joc fiind in Insulele Feroe. Asadar, ne-ar trebui 4 puncte ca sa ne calificam si cand spunem asta presupunem ca Ungaria va castiga ambele partide ramase. Adversarii sunt usori, in mod teoretic, si pentru unguri, acestia fiind Insulele Feroe, pe care ii vor intalni acasa si Grecia.

Desi Romania este foarte aproape de calificare dupa meciul cu Grecia, nu ar trebui sa se culce pe o ureche.

Dupa ultimele doua meciuri, in care a obtinut 6 puncte, Finlanda are sanse teoretice la baraj. Practic insa este aproape imposibil sa o ajunga pe Ungaria. In ceea ce ii priveste pe feroezi, acestia au doua victorii cu Grecia si doua infrangeri la scor minim in deplasare cu Romania si Finlanda in ultimele 5 jocuri din preliminarii. Asadar, in opinia noastra, calificarea inca se joaca.

Ne-am concentrat insa pe Romania si Ungaria, cele doua fiind despartite de 3 puncte, insa am omis-o pe Irlanda de Nord, care se afla pe primul loc, la un punct in fata Romaniei. La egalitate de puncte, tricolorii vor avea castig de cauza, datorita avantajului meciurilor directe. In cele doua partide ramase, nord-irlandezii vor juca impotriva Greciei pe teren propriu si a Finlandei in deplasare. Atat Irlanda de Nord, cat si Romania si Ungaria, sunt favorite in ultimele doua meciuri, insa ceva ne spune ca minim una dintre cele 3 va claca.

 

 

 

Taguri: , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*