Romania este pe cale sa se califice dupa 28 ani la CE volei masculin

Romania este pe cale sa se califice dupa 28 ani la CE volei masculin

Romania este pe cale sa se califice dupa 28 ani la CE volei masculin

Voleibalistii nationalei Romaniei sunt aproape de a reusi o mare performanta, calificandu-se la primul Campionat European de dupa 1989.

De fapt, corect spus ar fi prima participare de dupa 1989,  deoarece Romania s-a calificat si la Europenele din 1995, neparticipand insa la turneul final. Acum Romania se afla momentan in turul II preliminar, fiind in grupa cu Cehia, Estonia si Macedonia. Cu doua etape inainte de final, voleibalistii nostri se aflau pe locul secund in grupa, loc care duce in turul III preliminar, la un punct fata de Estonia, ocupanta locului al treilea si la 4 puncte de codasa Macedonia, primele 3 etape fiind jucate in Cehia, urmatoarele disputandu-se in Romania.

Astazi Romania a pierdut in fata Cehiei in 4 seturi, rezultat normal, de altfel, insa mai devreme Estonia pierdea in fata Macedoniei in acelasi numar de seturi. Astfel, Cehia este direct calificata la turneul final, Romania ramanand pe 2, cu 6 puncte. Pe 3 este Estonia, cu 5 puncte, codasa fiind Macedonia, cu 4 puncte. Astfel, reprezentantii nostri nu vor mai trebui sa stea la mana rezultatului Estoniei cu Cehia. Ultima runda va avea loc maine, 25 septembrie, Romania intalnind Macedonia, iar Cehia va juca impotriva Estoniei. In tur Romania nu-i dadea nicio sansa Macedoniei, invingand-o in minimum de seturi, estonii fiind invinsi de cehi tot in minimum de seturi.

Romania este pe cale sa se califice dupa 28 ani la CE volei masculin, turul III preliminar avand loc intre 1 si 9 octombrie.

Aici ”tricolorii” vor avea ca adversara locul secund din grupa B, foarte probabil Portugalia, invinsa astazi de Finlanda, care probabil se va califica direct la turneul final. In turul III preliminar vor fi 3 dueluri, castigatoarele obtinand si ele biletele la Campionatul European de anul viitor din Polonia.

Romania este pe cale sa se califice dupa 28 ani la CE volei masculin, iar daca va ajunge acolo speram sa obtina o performanta mai buna ca in 1989, cand a terminat ultima din cele 12 echipe.

Pana acum au fost disputate 29 editii ale Campionatului European de volei masculin, Romania castigand in 1963, pierzand finala in 1955 si 1958. In ceea ce priveste voleiul feminin, Romania este deja in turul III preliminar, acolo unde va juca impotriva Ungariei. Amuzannt este ca in turul II preliminar Romania a fost in grupa cu Bulgaria, care s-a calificat direct la turneul final.

Taguri: , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*