Romania la Campionatul European de Curling 2014-M-

Campionatul European de curling 2014

Campionatul European de curling 2014

Campionatul European de Curling masculin a fost castigat anul trecut de Elvetia, dupa o finala cu Norvegia. Pentru cei care nu stiu sistemul, sa spunem ca in Grupa A, sau altfel spus grupa de Elita, participa 8 echipe, care vor juca fiecare cu fiecare, iar la final primele 4 se califica in play-off. Acolo, castigatoarea meciului dintre formatiile care au terminat pe primele doua pozitii in grupa avanseaza direct in finala, invinsa ajungand in semifinale. Acolo va juca impotriva castigatoarei celuilalt meci din play-off. Poate parea complicat, dar odata ce veti viziona mai multe editii, va veti obisnui cu formatul. Trebuie spus ca Eurosport transmite in fiecare an cele mai importante partide din acest sport.

Pe noi ne intereseaza insa grupa B, sau a doua grupa valorica, unde se afla si Romania. Aceasta a promovat in urma cu un sezon din cea de-a treia grupa valorica. Asta a fost posibil fiindca grupa C a inceput mai devreme decat grupa B, ca si in acest an, de altfel. Editia trecuta, nationala noastra a terminat pe pozitia a saptea, reusind sa evite retrogradarea.

Trebuie specificat ca a doua grupa valorica este formata, la randul ei, din doua sub-grupe, ultima formatie din fiecare sub-grupa retrogradand la sfarsit. Anul trecut Slovacia a retrogradat din sub-grupa noastra.  Romania a invins-o doar pe ea anul trecut, insa sa nu credeti ca in celelalte partide a facut figuratie. Chiar a pus probleme aproape fiecarei adversare. Poate daca ne concentram ceva mai mult pe parcursul tuturor celor 10 enduri, am fi obtinut mai multe victorii.

La Campionatul European de curling 2014, Romania il va avea ca lead (cel care lanseaza primul) pe Cristian Matau, ca second pe Bogdan Taut, third va fi Bogdan Colceriu, iar skip (cel care lanseaza ultimul) va fi Allen C0liban. Se pare insa ca, spre deosebire de celelalte 7 adversare, nu vom avea jucator de rezerva, Sa fie oare din probleme financiare sau din cauza ca inca nu au ales pe cineva ca rezerva? Sincer, nu stim, dar la finantarea de care avem parte in ceea ce priveste sporturile de iarna, am inclina spre prima varianta.

Adversarele noastre la Campionatul European de curling 2014 sunt:

Austria (locul 5 la CE 2013, subgrupa II)

Belgia (promovata din grupa C la CE 2014)

Finlanda (retrogradata din grupa A la CE 2013)

Polonia (locul 3 la CE 2013, subgrupa II )

Spania (locul 6 la CE 2013, subgrupa I)

Tara Galilor (locul 4 la CE 2013, subgrupa II)

Ungaria (bronz la CE 2013)

Prima partida la Campi0natul European de curling 2014 o vom disputa cu Belgia, sambata incepand cu ora 17:00, iar ultima o vom disputa miercurea viitoare, impotriva Ungariei. Sansele sunt destul de mici de a termina pe una din primele doua pozitii in grupa, insa suntem increzatori ca anul asta Romania va obtine mai mult de o victorie.

 

Taguri: , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Leave a Reply:

*