Romania obtine medalia de bronz la CM scrima masculin

Romania obtine medalia de bronz la CM scrima masculin

Romania obtine medalia de bronz la CM scrima masculin

Zilele trecute s-au disputat la Rio Campionatele Mondiale de scrima pentru doua probe pe echipe care nu se vor disputa la Olimpiada. Este vorba de proba masculina de sabie si cea feminina de floreta.

Daca la floreta nu am avut reprezentante, la sabie echipa Romaniei a fost formata din Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu si rezerva Ciprian Galatanu. In afara Romaniei, au mai participat la aceasta proba masculina de sabie Japonia, Canada, Marea Britanie, Chile, Brazilia, Georgia, Honk Kong, Argentina, Italia, China, Coreea de Sud, Belarus, Rusia, Germania, Spania, Ungaria, Franta, Iran si SUA.

Romania a fost calificata direct in optimi, acolo unde a invins-o fara prea mari emotii pe China, scor 45-36. Alin Badea a avut o prestatie foarte slaba in disputa cu Italia, insa Tiberiu Dolniceanu a reusit sa invinga in ultimul releu cu 10-3, sabrerii romani impunandu-se, astfel, cu 45-43. In semifinale insa ”tricolorii” nu au avut nicio sansa in fata Rusiei, pierzand cu 24-45.

Romania obtine medalia de bronz la CM scrima masculin dupa ce trece in finala mica de Iran.

Dupa un inceput cu stangul al lui Teodosiu, care a pierdut cu 1-5, a urmat o prestatie senzationala a lui Dolniceanu, care a luat punctul in 9 dueluri din 10. Desi am condus chiar si la 13 puncte diferenta, in final am castigat cu 45-35. Medalia de aur a fost castigata de Rusia, care s-a impus in fata Ungariei cu 45-38. Rusia a castigat, de asemenea, proba feminina de floreta.

Desi Romania obtine medalia de bronz la CM scrima masculin, nu putem spune ca acest lucru este edificator in vederea Olimpiadei de la Rio.

Dupa cum am spus si mai sus, proba pe echipe de sabie masculin nu face parte din programul de la Rio. Spunem pe echipe, fiindca cea la individual este inclusa in program. Acolo il avem pe Tiberiu Dolniceanu, care am vazut ca se afla intr-o forma destul de buna. Totusi, va fi greu pentru Tibi sa obtina aurul la Rio, insa speram macar la un bronz.

Taguri: , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare:

No related posts.

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*