Romania pastreaza sanse de calificare in optimile EURO 2016

Romania pastreaza sanse de calificare in optimile EURO 2016

Romania pastreaza sanse de calificare in optimile EURO 2016

Dupa jocul bun cu Franta, in care am primit golul de 1-2 cu doar doua minute inainte de final, speram sa confirmam evolutia buna si in meciul cu Elvetia.

Nu a fost tocmai asa, desi inceputul ne dadea sperante. Bogdan Stancu a devenit, pentru o zi, golgheterul Campionatului European, ieri marcand in minutul 18 din penalty. Si in meciul cu Franta Stancu marcase tot de la ”punctul cu var”. In a doua repriza nu am mai aratat insa nimic, Mehmedi reusind egalarea in minutul 57. Astfel, calculele hartiei au fost confirmate, iar cele doua au terminat la egalitate.

Datorita acestui rezultat, Romania pastreaza sanse de calificare in optimile EURO 2016.

Daca vom invinge Albania, vom acumula 4 puncte, calificarea fiind sigura. Ne-am putea duce mai departe si in cazul unei remize, insa am depinde de multe rezultate, lucru care nu ar fi tocmai ideal, sansele de calificare fiind, totusi, destul de mici. O victorie cu Albania la mai mult de un gol diferenta ne-ar aduce chiar pe locul secund. Asta doar daca Elvetia va pierde meciul cu Franta. Daca Romania va invinge Albania cu 1-0, iar Elvetia ar fi invinsa cu 1-2 de Franta, atunci ar fi egalitate perfecta intre Elvetia si Romania. In acest caz criteriul de departajare va fi cel al cartonaselor, unul galben valorand 1 punct, pe cand unul rosu valoreaza 3 puncte. Evident, va termina pe pozitia secunda cine va avea mai putine puncte de penalizare. In acest moment ”tricolorii” au 7 cartonase galbene, iar elvetienii doar 4.

Romania pastreaza sanse de calificare in optimile EURO 2016 dupa remiza contra Elvetiei, iar in optimi am putea avea parte de o echipa accesibila, chiar daca vom termina pe locul al treilea.

Asta fiindca, in functie de grupele care vor da echipele calificate in optimi, elevii lui Anghel Iordanescu vor juca impotriva castigatoarei grupei B sau a grupei C. In grupa B Anglia este lider, golul victoriei de azi cu Tara Galilor venind insa in prelungirile partidei, la pauza fiind condusa cu 0-1. In ultima etapa Anglia va juca impotriva Slovaciei, insa slovacii nu trebuie subestimati, prestand un joc bun in fata Rusiei. In grupa C, Germania este lider, la egalitate de puncte cu Polonia, la un punct in spate fiind Irlanda de Nord. Foarte probabil, Germania va termina aici pe primul loc. Daca, in schimb, Romania va termina pe locul secund in grupa, ar juca in optimi impotriva pozitiei secunde din grupa C.

 

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*