Romania ramane cu 4 medalii la JO 2016

Romania ramane cu 4 medalii la JO 2016

Romania ramane cu 4 medalii la JO 2016

Una dintre ultimele sanse ale Romaniei la medalii, daca nu chiar ultima, era reprezentata de Marian Dragulescu si, intr-o mai mica masura, de Catalina Ponor, ambii fiind calificati in finala pe aparate.

Primul a evoluat Marian Dragulescu la sarituri. La inceputul Jocurilor Olimpice, acesta era creditat cu a doua sansa la castigarea medaliei de aur. In serii Dragulescu s-a calificat de pe locul al cincilea. Astazi a fost al patrulea pe lista de start, in urma executiei sale, Marian urcand pe locul secund, la egalitate de puncte cu liderul, insa cu o dificultate mai scazuta. Acea dificultate a facut, din pacate, diferenta dintre a lua si a nu lua medalie, in final Dragulescu incheind pe locul 4. Ne putem imagina frustrarea pe care a simtit-o Marian la final.

Dupa festivitatea de premiere de la sarituri, a urmat finala feminina de la barna, unde am avut-o ca reprezentanta pe Catalina Ponor. Aceasta era la un pas sa cada de pe barna, echilibrandu-se in ultimul moment. Au fost insa foarte multe greseli la executie pentru Catalina, care au plasat-o pe penultimul loc. Atunci era vorba de locul 4, in final incheind pe 7.

Astfel, Romania ramane cu 4 medalii la JO 2016, sansele noastre la a mai obtine o medalie fiind extrem  de mici.

Maine va evolua Andrei Muntean in finala la paralele. In calificari acesta a obtinut locul 9 per total, obtinand locul in finala datorita faptului ca intre primii 8 erau 3 sportivi din aceeasi tara, iar la gimnastica este interzis ca in finala pe aparate sa evolueze mai mult de doi sportivi din aceeasi tara. Nu avem, asadar, prea mari  sperante nici de la Andrei. Singurele sperante s-ar lega de wrestling, de sportivii romani de aici auzind doar cand vine vorba despre Jocurile Olimpice. Din cate stim noi, cea mai indreptatita la medalie este Emilia Vuc, insa sansele nu sunt prea mari. De asemenea, sanse teoretice sunt si la kayak.

Astfel, Romania ramane cu 4 medalii la JO 2016, fiind foarte probabil sa nu mai ia niciuna in aceasta saptamanaa.

Amintim, am obtinut o medalie de aur prin echipa de spada feminina, una de argint prin tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau si doua medalii de bronz prin halterofilul Sincraian si echipa feminina de 8+1 la canotaj. Ar fi cea mai proasta prestatie a noastra de la Jocurile Olimpice din 1952, cand am obtinut tot o medalie de aur, una de argint si doua de bronz.

 

Taguri: , , , , , , , , ,

Raspandeste articolul:

Comments are closed.

Leave a Reply:

*